234
Πάντως αυτό το κτίριο δεν θα αλλάξει χέρια αφού δεν ανήκει στον ΔΟΛ |

Κρίνεται την Τετάρτη το μέλλον του ΔΟΛ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2017, 22:26
Πάντως αυτό το κτίριο δεν θα αλλάξει χέρια αφού δεν ανήκει στον ΔΟΛ |

Κρίνεται την Τετάρτη το μέλλον του ΔΟΛ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2017, 22:26

Τρεις ενδιαφερόμενοι φέρονταν να έχουν εκδώσει (μέχρι το βράδυ της Τρίτης) εγγυητικές επιστολές για συμμετοχή στο διαγωνισμό για την απόκτηση των άϋλων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, δηλαδή των τίτλων και των συμμετοχών σε τρίτες εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τις μέχρι τώρα (βράδυ Τρίτης) εκδοθείσες εγγυητικές στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν, εκτός απροόπτου, οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης και μια τρίτη εταιρεία κυπριακών συμφερόντων.

Το πρωί της Τρίτης ετέθη θέμα για το αν η πλευρά Σαββίδη κατάφερνε να εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή από χώρα μέλους του ΟΟΣΑ -είχε εξασφαλίσει από τράπεζα της Κύπρου που δεν είναι μέλος του Οργανισμού. Οπως εξηγούσαν συνεργάτες του επιχειρηματία, δεν ήθελαν να πάρουν εγγυητική επιστολή από ελληνική τράπεζα επειδή ανησυχούν για διαρροή του ύψους του ποσού που σκοπεύουν να προσφέρουν για την απόκτηση του ΔΟΛ. Υπενθυμίζεται ότι μετά την αγορά του πακέτου Μπόμπολα στο Mega, αν ο Ιβάν Σαββίδης αποκτήσει τον ΔΟΛ, θα έχει και τον έλεγχο των μετοχών του Mega που ανήκουν στον ΔΟΛ. Τελικώς βρέθηκε τεχνική λύση προκειμένου να κατατεθεί εγγυητική επιστολή από την κυπριακή τράπεζα και όλα ήταν έτοιμα ώστε στις 12.00 της Τετάρτης να ανοίξουν όσοι φάκελοι έχουν κατατεθεί ως εκείνη τη στιγμή.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι σύντομη. Οι φάκελοι θα αποσφραγιστούν ενώπιον δύο συμβολαιογράφων και εκπροσώπων των τεχνικών συμβούλων και ο ΔΟΛ θα περιέλθει σε όποιον έχει καταθέσει την υψηλότερη οικονομική προσφορά. Σημειώνεται ότι για τα ακίνητα του ΔΟΛ θα διεξαχθεί παραλλήλως άλλος διαγωνισμός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...