218
Η Κατερίνα Περιστέρη σε παλαιότερη φωτογραφία από την Αμφίπολη | INTIMEnews/ ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Κατερίνα Περιστέρη: «Εβαλαν φύλακα στην Αμφίπολη για μην μπω μέσα»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2017, 14:43
Η Κατερίνα Περιστέρη σε παλαιότερη φωτογραφία από την Αμφίπολη
|INTIMEnews/ ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Κατερίνα Περιστέρη: «Εβαλαν φύλακα στην Αμφίπολη για μην μπω μέσα»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2017, 14:43

Η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, έγινε γνωστή διεθνώς από τις ανασκαφές της στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη και την αποκάλυψη του εντυπωσιακού μνημείου που βρίσκεται στην περιοχή. Όμως από το καλοκαίρι του 2014 που η ανασκαφή έφερε στο φως τα εντυπωσιακά ευρήματα μέχρι σήμερα, το … κλίμα έχει μεταβληθεί. Υπό αυτό το πείσμα η κυρία Περιστέρη δηλώνει  απογοητευμένη από τη συμπεριφορά του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως υποστήριξε σε συνέντευξή της στον ιστότοπο thessnews.gr. τοποθετήθηκε ακόμη και φύλακας για να της απαγορεύσει την είσοδο στο μνημείο.

Σύμφωνα με την αρχαιολόγο πρόκειται για «μικροψυχία» ενώ σημείωσε ότι η ίδια έχει ξενυχτίσει εκατοντάδες φορές στη συγκεκριμένη ανασκαφή.

Η κυρία Περιστέρη εξέφρασε τους φόβους της για το μνημείο και σημείωσε ότι εάν δεν γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα συντήρησης και στερέωσης, τότε το μνημείο κινδυνεύει να καταστραφεί.

Τόνισε μάλιστα ότι το μνημείο θα πρέπει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να καταστεί επισκέψιμο, ώστε να διασωθεί αλλά και να αναδειχθεί.

Η αρχαιολόγος ανέφερε επιπλέον ότι καθυστερούν πολύ στο υπουργείο Πολιτισμού οι μελέτες για τα απαραίτητα έργα, τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όσον αφορά την… είσοδό της στον χώρο δήλωσε ότι τελικά βρήκε τον τρόπο να μπει και υπογράμμισε ότι το μνημείο δεν ανήκει σε κανέναν, παρά ανήκει στον Ελληνισμό. Σημείωσε όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν προσπάθειες, αγώνες, αγωνίες και επιστημονικές διαδρομές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...