294
Σκληρές μονομαχίες, παίκτες πεσμένοι στο παρκέ. Το ματς ήταν κακό ποιοτικά. | INTIME/MATΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τι μας έμεινε από τον πρώτο τελικό Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2017, 23:38
Σκληρές μονομαχίες, παίκτες πεσμένοι στο παρκέ. Το ματς ήταν κακό ποιοτικά.
|INTIME/MATΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τι μας έμεινε από τον πρώτο τελικό Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2017, 23:38

Πολύ σκληρές άμυνες. Αδειες εξέδρες μολονότι ο Ολυμπιακός είχε επιτύχει έναν άθλο στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης. Οι Πειραιώτες το προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός που παρά τα προβλήματα δεν δείχνει διατεθειμένος να εγκαταλείψει εύκολα τη μάχη για τον τίτλο. Αυτά ήταν τα συμπεράσματα του πρώτου τελικού του πρωταθλήματος που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένας πολύ κακός ποιοτικά τελικός. Είχε πολλή ένταση και σκληρές μονομαχίες, είχε παίκτες πολύ αγχωμένους και διαιτητές με πολλά λάθη. Αλλά έτσι είναι οι τελικοί της Α1 και οι αναμετρήσεις Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Ο πρώτος αγώνας έληξε με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 63-58 και τον Παναθηναϊκό να δείχνει ότι μπορεί άνετα να ισοφαρίσει σε 1-1 στον δεύτερο τελικό, την Πεμπτη στο ΟΑΚΑ.

DA7q3wcXoAIuNIT
Αδεια καθίσματα παρά την κρισιμότητα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει έναν πολύ καλό Νίκολα Μιλουτίνοφ που έβαλε και τέσσερις καθοριστικούς για την εξέλιξη του τελικού πόντους και σε πολλή πληθωρική βραδιά τον ηγέτη του, τον Βασίλη Σπανούλη, που τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους, 10 ασίστ, έξι ριμπάουντ και επτά κερδισμένα φάουλ! Ρίβερς και Μπουρούσης οι δυο που ξεχώρισαν από την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία βρέθηκε λίγο πριν το τέλος να προηγείται 53-56.

Τότε ο Σφαιρόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ για να ξυπνήσει τους παίκτες του. Οι Πειραιώτες έμειναν ψύχραιμοι, ήταν και τυχεροί όταν ο Σπανούλης πήρε επιθετικό ριμπάουντ από απελπιστικά άστοχο σουτ του Πρίντεζη και με τον Μιλουτίνοφ να πετυχαίνει τέσσερις σερί πόντους πήγαν στο 61-58 ένα λεπτό πριν το φινάλε. Εκεί κρίθηκε το ματς.

Στο γήπεδο ήταν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος κάνει τις διακοπές του μετά από μια ιδιαίτερα σκληρή αλλά και επιτυχημένη χρονιά στο ΝΒΑ.

1695212

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...