310
Ο Κώστας Ζαχαριάδης (δεξιά) στην παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ για να εξηγήσει τις δηλώσεις που έκανε | ΣΚΑΙ/WebTV

«Λεκτική υπερβολή τα περί συγκυβέρνησης με την τρόικα» λέει τώρα ο Ζαχαριάδης

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2017, 13:08
Ο Κώστας Ζαχαριάδης (δεξιά) στην παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ για να εξηγήσει τις δηλώσεις που έκανε
|ΣΚΑΙ/WebTV

«Λεκτική υπερβολή τα περί συγκυβέρνησης με την τρόικα» λέει τώρα ο Ζαχαριάδης

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2017, 13:08

Σε προσπάθεια να ανασκευάσει δηλώσεις του περί συγκυβέρνησης με την τρόικα, προχώρησε την Κυριακή ο διευθντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος σε νέα τοποθέτησή του -αυτή τη φορά στον ΣΚΑΪ- έκανε λόγο για «λεκτική υπερβολή» και ισχυρίστηκε ότι μιλούσε «μεταφορικά και όχι κυριολεκτικά». Λες και σε αυτό το θέμα έχει μεγάλη διαφορά, ή πίστεψε κανείς ότι πραγματικά οι δανειστές πιάνουν από το χέρι τους υπουργούς και γράφουν μαζί τα νομοσχέδια.

Ο κ. Ζαχαριάδης είχε πει, σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM, επί λέξει: «Εμείς το ομολογούμε. Λέμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κηδεμονία, επιτροπεία. Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο».

Είναι αυτός ο λόγος μεταφορικός; Κι αν είναι, έχει σημασία;

«Ο λόγος μου ήταν μεταφορικός, έκανα μια λεκτική υπερβολή για να περιγράψω απλώς τις συνθήκες που επικρατούν στη διαπραγμάτευση» είπε μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά του ΣΚΑΪ και έχοντας απέναντί του τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: 

«Η κυριολεκτική απεικόνιση αυτού που είπα είναι αναντίστοιχη της πραγματικότητας. Γίνονται συγκρούσεις, γίνονται συμβιβασμοί, γίνονται μάχες και αυτό που θέλω να διευκρινίσω για να μην υπάρχει καμιά σκιά, εμείς το είπαμε από το 2015 ότι αυτά τα μνημόνια εμάς μας επιβλήθηκαν δεν διεκδικούμε την πατρότητά τους.

» Εμείς δεν θεωρούμε ότι εάν δεν μας τα είχαν επιβάλλει έπρεπε να τα εφεύρουμε , δεν θεωρούμε πως είναι ευλογία, δεν θεωρούμε πως θα μας έκλεβε την δόξα ο Σόιμπλε εάν έκανε αυτός κάτι. Με αυτή την έννοια λοιπόν και λέγοντας ξανά πως ο τρόπος που μίλησα ήταν μια λεκτική υπερβολή, μια μεταφορά και όχι μια κυριολεξία.

» Δηλαδή σήμερα θα μπορούσα να είχα πει στην οικονομία μας έχουν τα δυο πόδια μέσα σε ένα παπούτσι. Αυτή η κυβέρνηση προχωράει και με συγκρούσεις και με συμβιβασμούς με τους θεσμούς. Μίλησα μεταφορικά όχι κυριολεκτικά».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...