436
Οταν χαίρεται ο «ηγέτης» χαίρονται και οι υπόλοιποι. Ο Κιμ κατά τη διάρκεια επίβλεψης νέου οπλικού συστήματος | KCNA/via REUTERS

Ο Κιμ προκαλεί ξανά, με «νέο αντιαεροπορικό σύστημα»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2017, 11:34
Οταν χαίρεται ο «ηγέτης» χαίρονται και οι υπόλοιποι. Ο Κιμ κατά τη διάρκεια επίβλεψης νέου οπλικού συστήματος
|KCNA/via REUTERS

Ο Κιμ προκαλεί ξανά, με «νέο αντιαεροπορικό σύστημα»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2017, 11:34

«Νέο αντιαεροπορικό σύστημα» που θα παραχθεί «μαζικά» και «θα αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα» παρουσιάζει η βορειοκορεατική κυβέρνηση, κλιμακώνοντας τις απειλές προς τον αιώνιο «εχθρό που ονειρεύονται να κυριαρχήσει τον αέρα».

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, επέβλεψε τη δοκιμή νέου αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος και έδωσε εντολή να τεθεί σε μαζική παραγωγή, ζητώντας να αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα.

2017-05-28T062724Z_431287476_RC141100CEF0_RTRMADP_3_NORTHKOREA-MISSILES
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν -με το λευκό- και οι πιστοί στρατιωτικοί επιβλέπουν τη δοκιμή του νέου αντιαεροπορικού συστήματος (KCNA/via REUTERS)

Το πρακτορείο δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με τα ακριβή χαρακτηριστικά του όπλου ούτε τον ακριβή χρόνο της δοκιμής αλλά ανέφερε ότι διοργανώθηκε από την Ακαδημία της Εθνικής Αμυντικής Επιστήμης, που θεωρείται ότι αναπτύσσει πυραύλους και πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο βορειοκορεάτης Κιμ συνοδευόταν εκείνη την ημέρα από την ομάδα των πιο πιστών στρατιωτικών. Επίσης, το πρακτορείο ανέφερε τα ονόματα τριών ανδρών που φέρονται να είναι τα ανώτερα στελέχη στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του πυραυλικού προγράμματος της χώρας. Πρόκειται για τον Ρι Πιονγκ Τσολ, πρώην πτέραρχο της αεροπορίας, τομ Κιμ Γιονγκ Σικ, βετεράνο επιστήμονα-κατασκευαστή πυραύλων και τον Γιανγκ Τσανγκ Χα, επικεφαλής της Ακαδημίας της Εθνικής Αμυντικής Επιστήμης.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε τη δοκιμή ενός νέου αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος που διοργανώθηκε από την Ακαδημία της Εθνικής Αμυντικής Επιστήμης», ανακοίνωσε το πρακτορείο την Κυριακή, σύμφωνα με το Reuters. «Αυτό το οπλικό σύστημα, του οποίου η λειτουργική δυνατότητα έχει επαληθευτεί διεξοδικά, πρέπει να παραχθεί μαζικά, ώστε να αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα… ώστε να διαλύσει εντελώς το τρελό όνειρο του εχθρού να κυριαρχήσει στον αέρα», πρόσθεσε.

2017-05-28T062723Z_2054904200_RC1C4E1BF9A0_RTRMADP_3_NORTHKOREA-MISSILES
Το χόμπι του Κιμ: Να κάθεται σε ένα γραφείο στην εξοχή, με έναν χάρτη, κιάλια και ένα τασάκι για να επιβλέψει μία νέα δοκιμή (KCNA/via REUTERS)

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει απαντήσει στις δοκιμές σε βαλλιστικούς πυραύλους που έχει πραγματοποιήσει το βορειοκορεατικό καθεστώς το τελευταίο διάστημα, με απειλές για την ενίσχυση των κυρώσεων. Σε δήλωση που υπογράφεται από όλα τα μέλη του συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας που είναι ο μοναδικός σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, το Συμβούλιο ζητά από την Πιονγιάνγκ να μην «προχωρήσει σε νέα δοκιμές πυρηνικών όπλων» και να επιδείξει «άμεσα ειλικρινή δέσμευση για αποπυρηνικοποίηση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις».

Ισως αυτό δεν είναι αρκετό. Την Τρίτη, ο επικεφαλής της αμερικανικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Βίνσεντ Στιούαρτ, προειδοποίησε ότι αν δεν ελεγχθεί η Βόρεια Κορέα, αναπόφευκτα θα αποκτήσει πυρηνικό πύραυλο, ικανό να «χτυπήσει» τις ΗΠΑ. Απέφυγε να εκτιμήσει πότε θα συμβεί αυτό. Αλλά ειδικοί έχουν σχολιάσει ότι η απομονωμένη χώρα χρειάζεται αρκετά χρόνια για να αναπτύξει ένα τέτοιο σύστημα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...