236
Ο Κώστας Ζαχαριάδης με τον Ιάσονα Πιπίνη στο στούντιο του ραδιοσταθμού του ΔΟΛ | ΒΗΜΑ FM 99,5

Ομολογία Ζαχαριάδη: «Συγκυβερνάμε με την τρόικα»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2017, 13:48
Ο Κώστας Ζαχαριάδης με τον Ιάσονα Πιπίνη στο στούντιο του ραδιοσταθμού του ΔΟΛ
|ΒΗΜΑ FM 99,5

Ομολογία Ζαχαριάδη: «Συγκυβερνάμε με την τρόικα»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2017, 13:48

Υπάρχουν δύο ενδιαφέροντα στοιχεία με τη συνέντευξη που έδωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στον ΒΗΜΑ FM 99,5. To πρώτο είναι ότι παραδέχτηκε ότι το κόμμα του «συγκυβερνά με την τρόικα». Συγκυβερνά. Με την τρόικα. Το δεύτερο είναι ότι έδωσε τη συνέντευξη στον Ιάσονα Πιπίνη, τον δημοσιογράφο που αποτελεί εφιάλτη της ομάδας Παππά καθώς είναι αυτός που αποκάλυψε τα μυστικά ταξίδια του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στη Βενεζουέλα και στην Καραϊβική.

Αλλά αυτά είναι εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό θέμα είναι τι παραδέχτηκε ο κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος φυσικά εμφανίστηκε αισιόδοξος για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, τονίζοντας πως προσδοκά σημαντική πρόοδο στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

«Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα μπορέσουμε τον Σεπτέμβρη του 2018 να πατήσουμε στα πόδια μας. Αν το καταφέρουμε αυτό, οι θυσίες έχουν νόημα παρά την πίεση και την αδικία. Εγώ λέω ότι πολλά από αυτά που ψηφίζουμε είναι άδικα, διότι αυτή είναι η διαδικασία της επιτροπείας, για αυτό πρέπει να φύγουμε από αυτή την διαδικασία», ανέφερε.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η παραδοχή του κ. Ζαχαριάδη ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με τους δανειστές και ότι η τρόικα πολλές φορές… πιάνει το χέρι της ελληνικής κυβέρνησης και γράφει τα νομοσχέδια.

«Εμείς το ομολογούμε. Λέμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κηδεμονία, επιτροπεία. Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έλεγαν ότι αυτά τα προγράμματα είναι ευλογία», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...