258
Οι πρώτες εικόνες από την άφιξη του Τραμπ στο Βατικανό. Τον υποδέχεται ο Πάπας Φραγκίσκος | REUTERS/Alessandra Tarantino/Pool

Πού μπορούν να συμφωνήσουν ο Τραμπ με τον Πάπα Φραγκίσκο

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2017, 08:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/05/2017, 10:50
Οι πρώτες εικόνες από την άφιξη του Τραμπ στο Βατικανό. Τον υποδέχεται ο Πάπας Φραγκίσκος
|REUTERS/Alessandra Tarantino/Pool

Πού μπορούν να συμφωνήσουν ο Τραμπ με τον Πάπα Φραγκίσκο

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2017, 08:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/05/2017, 10:50

Μετά την επίσκεψη στον μεγάλο σύμμαχο, την Σαουδική Αραβία, και μετά από αυτήν στον στενό σύμμαχο, το Ισραήλ, ο Ντόναλντ Τραμπ από σήμερα Τετάρτη πατάει Ευρώπη. Και απέναντί του έχει έναν σύμμαχο που τον κοιτά περισσότερο από άλλους καχύποπτα.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ είναι το Βατικανό όπου νωρίς το πρωί της Τετάρτης συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Τους δύο άνδρες χωρίζει ένα μεγάλο χάσμα για ζητήματα όπως η μετανάστευση, το Προσφυγικό και η κλιματική αλλαγή. Ακόμη, μια εντελώς διαφορετική πορεία και φιλοσοφία ζωής για τον πλούτο και τη διαχείρισή του.

Πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ, ο Φραγκίσκος, σε μια έμμεση αναφορά στα σχέδια του Τραμπ να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, έλεγε ότι το να χτίζουμε τείχη αντί για γέφυρες είναι αντίθετο με το πνεύμα του χριστιανισμού. Ο Τραμπ είχε τότε απορρίψει την κριτική του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας.

Ωστόσο, γράφει το BBC, μπορούν να βρουν κοινό έδαφος στην κοινή επιθυμία για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, όπως εξάλλου ζήτησε ο Τραμπ από τη Σαουδική Αραβία.

Αργότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρτέλα και τον πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

Στη συνέχεια ο Τραμπ θα ταξιδέψει ως τις Βρυξέλλες, στην έδρα του ΝΑΤΟ, του οργανισμού που προεκλογικά χαρακτήριζε απαρχαιωμένο, αλλά και της ΕΕ, για την οποία δεν είχε να επιφυλάξει και πολύ θερμά λόγια.

Και στους δύο οργανισμούς, σε διαφορετικό βαθμό, επικρατεί ανησυχία για την στάση του Τραμπ απέναντί τους, καθώς έχει δηλώσει -αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να δείξει τις προθέσεις του για αυτό- ότι θέλει να περιορίσει τις υποχρεώσεις  του απέναντί τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...