216
Τραμπ και Λαβρόφ κατά τη συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο |

Πώς ο Τραμπ ενημέρωσε τους Ρώσους για τον Κόμεϊ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2017, 23:20
Τραμπ και Λαβρόφ κατά τη συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο
|

Πώς ο Τραμπ ενημέρωσε τους Ρώσους για τον Κόμεϊ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2017, 23:20

Διαστάσεις χιονοστιβάδας αρχίζουν και λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τις ενέργειες του προέδρου Τραμπ που οδήγησαν στην απόφαση για απόλυση του διευθυντή του FBI, o οποίος διερευνούσε σχέσεις συνεργατών του προέδρου με τη ρωσική κυβέρνηση.

«Μόλις απέλυσα τον επικεφαλής του FBI. Ηταν τρελός» είπε ο Τραμπ στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόβ, κατά τη συνάντηση τους στο Οβάλ Γραφείο, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο διάβασε στους New York Times αμερικανός αξιωματούχος. «Αντιμετώπισα τεράστια πίεση εξαιτίας της Ρωσίας. Τώρα πέρασε αυτό, δεν βρίσκομαι υπό έρευνα», είπε.

Τραμπ και Λαβρόφ συναντήθηκαν την επομένη της απόλυσης του Τζέιμς Κόμεϊ και όλα δείχνουν ότι η αναφορά του Τραμπ έχει να κάνει με την έρευνα εις βάρος των συνεργατών του.

Το έγγραφο του Λευκού Οίκου που, που επικαλούνται οι Tάιμς, περιείχε τα σχόλια του Τραμπ, βασιζόμενα σε σημειώσεις που ελήφθησαν από το προσωπικό της προεδρικής κατοικίας. Η εφημερίδα διασταύρωσε τις πλήροφορίες της και με άλλους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου. Ωστόσο ένας τρίτος αξιωματούχος έσπευσε να καλύψει τον πρόεδρο, λέγοντας ότι η στάση του απέναντι στους Ρώσους είχε διαπραγματευτική σκοπιμότητα.  «Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια αίσθηση υποχρέωσης στους  ρώσους αξιωματούχους και να εξωθηθούν σε παραχωρήσεις στη Συρία, στην Ουκρανία και αλλού – λέγοντας ότι η ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του προηγούμενου έτους δημιούργησε τεράστια πολιτικά προβλήματα στον Τραμπ» είπε ο εν λόγω αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...