212
Ο Επίτροπος δηλώνει ότι έφτασε η ώρα για αποφάσεις σχετικά με το ελληνικό χρέος |

Μοσκοβισί: «Ωρα να πάρουμε αποφάσεις για το ελληνικό χρέος»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2017, 21:49
Ο Επίτροπος δηλώνει ότι έφτασε η ώρα για αποφάσεις σχετικά με το ελληνικό χρέος
|

Μοσκοβισί: «Ωρα να πάρουμε αποφάσεις για το ελληνικό χρέος»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2017, 21:49

Να συνεργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία καλεί όλους τους εταίρους ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί σημειώνοντας ότι «είναι ώρα να ανοίξει ένα καινούργιο και αισιόδοξο κεφάλαιο για την Ελλάδα».

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ο Μοσκοβισί τόνισε εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας ότι γνωρίζει «πόσο δύσκολο ήταν για την ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή να λάβουν αυτές τις αποφάσεις που μας φέρνουν ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης». «Τώρα χρειαζόμαστε όλους τους εταίρους να συνεργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία. Είναι ώρα να ανοίξει ένα καινούργιο και αισιόδοξο κεφάλαιο για την Ελλάδα».

Αλλά και νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου είπε ότι «ανοίγει ο δρόμος για μια “αξιόπιστη στρατηγική” που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους μετά την υιοθέτηση από τη Βουλή του πακέτου πολιτικής που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς».

Ερωτηθείσα για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα από την Βουλή, η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι «η προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών αρχών στις αρχές του μήνα άνοιξε το δρόμο προς τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας. Το πακέτο πολιτικής θα συμπληρωθεί τώρα με τις περαιτέρω συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...