229
Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι κορμί για μακάκο! | youtube

Υπέρβαρος πίθηκος 26 κιλών εισήχθη σε… κέντρο αδυνατίσματος!

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2017, 22:09
Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι κορμί για μακάκο!
|youtube

Υπέρβαρος πίθηκος 26 κιλών εισήχθη σε… κέντρο αδυνατίσματος!

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2017, 22:09

Πρόκειται για τον πίθηκο μακάκο με το παρατσούκλι «Θείος χοντρούλης», ο οποίος ζυγίζει παραπάνω από 26 κιλά τρώγοντας πεπόνια, μιλκσέικ, γλυκό καλαμπόκι, ζυμαρικά, τηγανητές πατάτες και χάμπουργκερ. Και πίνει σόδα, αντί για νερό.

Του τα προσφέρουν επισκέπτες σε μια πλωτή αγορά στην Μπανγκόκ και σε ένα πάρκο και εκείνος, από ό,τι φαίνεται, δεν λέει «όχι»

Αυτό έχει ως συνέπεια να αναπτύξει μία τεράστια κοιλιά -μια λιπαρή μάζα, για την ακρίβεια- η οποία έγινε ένα είδος καλοήθους όγκου, γεγονός που ανάγκασε τους υπαλλήλους της άγριας πανίδας της χώρας να βάλουν προειδοποιητικές πινακίδες στους δρόμους, ώστε οι τουρίστες να σταματήσουν να του δίνουν φαγητό.

Ο «Θείος» διασώθηκε και στάλθηκε για έναν έλεγχο της υγείας του. Μετά τα ανησυχητικά αποτελέσματα -υπάρχει κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας και διαβήτη- ο πίθηκος εισήχθη σε κέντρο αδυνατίσματος για ζώα.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου εκεί έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν τι είχε συμβεί και τώρα θέλουν να μειωθεί το βάρος του στα 8 κιλά. Αν επιτευχθεί, θα επιτρέψει στον μακάκο να ζήσει μία πιο ευχάριστη καθημερινότητα. Αλλά θα πρέπει και οι τουρίστες να σταματήσουν να τον ταΐζουν.

Το διαιτολόγιό του περιλαμβάνει 400g άπαχη πρωτεΐνη, φρούτα και λαχανικά, δύο φορές την ημέρα.

Ο διαιτολόγος του τονίζει ότι ήταν αναμενόμενο να καταλήξει με τέτοια κοιλιά, κάνοντας τη συγκεκριμένη διατροφή. Μάλιστα, επισημαίνει ότι το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους εάν καταναλώνουν τέτοιες τροφές, κλείνοντας το μάτι στη Θεωρία της Εξέλιξης.

Ο Δαρβίνος θα ήταν περήφανος…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...