322
Ενα τρίπτυχο με το εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού | TIME/CreativeProtagon

Το Time σοκάρει την Αμερική: Ο Λευκός Οίκος γίνεται Κρεμλίνο

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2017, 18:19
Ενα τρίπτυχο με το εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού
|TIME/CreativeProtagon

Το Time σοκάρει την Αμερική: Ο Λευκός Οίκος γίνεται Κρεμλίνο

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2017, 18:19

Το αμερικανικό Time βγάζει το πιο τολμηρό εξώφυλλο των τελευταίων μηνών, ίσως και χρόνων. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, καμία συγκράτηση, καμία αμφιβολία, παντρεύει σε μία εικόνα τον Λευκό Οίκο με το Κρεμλίνο. Αυτό δεν συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες, άλλωστε; Αυτό το μήνυμα δεν περνά ο Ντόναλντ Τραμπ όταν αποκαλύπτει -άθελά του;- απόρρητες πληροφορίες στους Ρώσους, όταν ζητεί να θαφτεί έρευνα στις σκοτεινές σχέσεις πρώην συνεργάτη του με τη Μόσχα;

Οι συντάκτες του περιοδικού αισθάνθηκαν ότι αυτή είναι η στιγμή για ένα τόσο προκλητικό εξώφυλλο. Χωρίς τίτλο, χωρίς λεζάντα. Η εικόνα μιλά από μόνη της: ο Λευκός Οίκος που μεταλλάσσεται σε Κρεμλίνο…

time

Αλλά μέσα στο περιοδικό, σε μακροσκελές άρθρο, εξηγείται ακριβώς γιατί είναι καιρός για ένα τόσο δυναμικό εξώφυλλο. «Ο τέταρτος μήνας της προεδρίας του Τραμπ έχει ξεδιπλωθεί με την αγωνία που αρμόζει σε ένα ριάλιτι σόου. Κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί μετά, επειδή ο πρόεδρος αλλάζει τη γνώμη του σε live χρόνο», γράφουν οι συντάκτες, επικαλούμενοι πηγές του Λευκού Οίκου. «Στον Ντόναλντ Τραμπ του αρέσει να αισθάνονται όλοι ότι βρίσκονται πάνω σε μία λεπτή στρώση πάγου», σχολίασε ένας σύμβουλος του προέδρου, ανώνυμα φυσικά.

Δεν είναι το Time το πρώτο που συνδύασε την επίσημη οικία του αμερικανού προέδρου με κάτι ρώσικο. Μόλις την Τετάρτη, στο φύλλο της, η ιταλική Repubblica δημοσίευσε γελοιογραφία με τη… Λευκή Ντάτσα.

daciabianca

Εργαζόμενοι στον Λευκό Οίκο έχουν αρχίσει να ψάχνουν για δουλειά αλλού, γράφει το Time. Στέλνουν πανικόβλητα μηνύματα σε φίλους διαρκώς. Είναι διχασμένοι, δεν ξέρουν αν πρέπει και αν μπορούν να μεταπείσουν τον πρόεδρο όταν αυτός έχει καταλήξει σε μία απόφαση. Και δεν ξέρουν αν πρέπει να τον υπερασπιστούν δημοσίως, για να δείξουν την αφοσίωσή τους, ή αν πρέπει πρώτα να φροντίσουν την υπόληψή τους. «Είναι εξουθενωτικό. Εκεί που νομίζεις ότι δεν αντέχεις άλλο τον ρυθμό, τα πράγματα επιταχύνονται ακόμη περισσότερα. Τη στιγμή που ησυχάζουν τα πράγματα, χτυπά η επόμενη κρίση», παραδέχθηκε ένας εργαζόμενος στο Time.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...