398
|

Ποια αντίμετρα; Η τροπολογία της ΝΔ για το υπερπλεόνασμα έφερε νέα κόντρα

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2017, 15:23

Ποια αντίμετρα; Η τροπολογία της ΝΔ για το υπερπλεόνασμα έφερε νέα κόντρα

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2017, 15:23

Τροπολογία για την επιστροφή του 0,5% του υπερπλεονάσματος στην κοινωνία κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, σε μια προσπάθεια και να στριμώξει πολιτικά την κυβέρνηση αλλά και να προσπεράσει η ίδια το πρόβλημα με τη μη ψήφιση των λεγόμενων αντιμέτρων.

Ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή, η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε τα μέτρα, ούτε τα αντίμετρα.

«To τέταρτο μνημόνιο έχει αποκλειστικά τις υπογραφές Τσίπρα – Καμμένου και των βουλευτών τους, που το ψηφίζουν. Η Νέα Δημοκρατία -όπως κατ’επανάληψη έχει τονίσει ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι απολύτως αντίθετη. Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε ψευτοαντίμετρα», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, διευκρινίζοντας ότι στηρίζει αποκλειστικά και μόνο τη διάταξη που εξισώνει φορολογικά τους βουλευτές με όλους τους έλληνες πολίτες.

Παράλληλα, η ΝΔ σημείωσε ότι κατέθεσε τροπολογία για την επιστροφή του 0,5% του υπερπλεονάσματος στην κοινωνία, «με αντίμετρα που αφορούν όλους τους πολίτες και μπορούν να δοθούν άμεσα».

Επ’αυτού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι η τροπολογία περιλαμβάνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους, κατά 20%, τη μείωση του ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και τις αναγκαίες θέσεις, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. «Καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να την υπερψηφίσει», κατέληξε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Αυτή η πρωτοβουλία της Πειραιώς και ενώ ήδη είχε ανάψει η αντιπαράθεση στη Βουλή και στα τηλεοπτικά παράθυρα για τα μέτρα και τα αντίμετρα, προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου. Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σχολίασε ότι η ΝΔ έφτασε «στο έσχατο σημείο αυτογελοιοποίησης».

«Η ΝΔ που, όσο ήταν κυβέρνηση ψήφισε μόνο μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης εμφανιζόταν βασιλικότερη του βασιλέως, υποσχόμενη ”τόσα και άλλα τόσα μέτρα”, δίνοντας διαπιστευτήρια στους δανειστές, έφτασε σήμερα στο έσχατο σημείο αυτογελοιοποίησης», ανέφερε το Μαξίμου για να συμπληρώσει: «Ενώ αρνείται να ψηφίσει τα ισόποσα αντίμετρα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς -όπως έκανε άλλωστε και τον Δεκέμβριο του 2016 με την ενίσχυση 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχων- καταθέτει τώρα τη δική της τροπολογία με αντίμετρα. Παραδοχή πολιτικού και επικοινωνιακού αδιεξόδου; Γκάφα ολκής; Τζάμπα μαγκιά; Ή απλά όλα αυτά μαζί;».

Η ανταπάντηση της ΝΔ ήταν άμεση: «Τζάμπα μάγκες είναι όσοι υπόσχονται δήθεν αντίμετρα τρία χρόνια μετά, όταν δεν θα είναι στην κυβέρνηση. Σήμερα ας απαντήσουν: Θα ψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία  που ανακουφίζει άμεσα, εδώ και τώρα, όλους τους Έλληνες; Ναι ή όχι;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...