369
|

Θα δοκιμάζατε ποτέ ελεύθερη πτώση από drone;

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2017, 17:08

Θα δοκιμάζατε ποτέ ελεύθερη πτώση από drone;

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2017, 17:08

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε κρεμασμένοι από ένα ένα drone που ανεβαίνει προς τον ουρανό. Μπορείτε να δείτε τον κόσμο από πολύ ψηλά και την κατάλληλη στιγμή να αφήσετε ελεύθερα τα χέρια σας και να ξεκινήσετε ελεύθερη πτώση μέχρι να τραβήξετε το ειδικό σκοινί και να ανοίξει το αλεξίπτωτο που θα σας προσγειώσει με ασφάλεια στο έδαφος. Δεν θα ήταν καταπληκτικό; Ναι, αν φυσικά δεν είχατε πρόβλημα με τα ύψη…

Το νέο extreme sport με την ονομασία «πτώση από drone» (drone-diving) περιλαμβάνει ένα ισχυρό drone ή μια ομάδα drones για να προσφέρει σε όποιον το τολμήσει, μία μοναδική εμπειρία. Είναι μια νέα μόδα που φυσικά θα λατρέψουν μόνο όσοι βλέπουν τα ύψη με καλό μάτι. Εκτός από άθλημα όμως, η συγκεκριμένη ιδέα μπορεί να έχει και μία άλλη, πιο σημαντική πρακτική εφαρμογή. Ενα ισχυρό drone για παράδειγμα μπορεί να σώσει κάποιον που βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μια επικίνδυνη κατάσταση όπως σε μια πυρκαγιά.

«Στο κοντινό μέλλον, η τεχνολογία μας θα μπορεί να σώσει ανθρώπινος ζωές, θα βοηθάει στην μάχη με τις φωτιές και θα κάνει διάφορες χρήσιμες δουλειές» ανέφερε στην ιστοσελίδα της Daily Mail ο Τζάνις Πουτράμς, επικεφαλής μηχανικός της εταιρείας Aerones από την Λετονία που χρησιμοποιεί ισχυρά drones για διάφορες αθλητικές και όχι μόνο δραστηριότητες.

O ριψοκίνδυνος αλεξιπτωτιστής Ινγκους Αουγκστκαλνς έφτασε στα 330 μέτρα από το έδαφος με τη βοήθεια μιας «ομάδας» drones με 28 προπέλες. Στη συνέχεια αφέθηκε για να πέσει με τη βοήθεια του αλεξίπτωτου στο έδαφος. Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη «βουτιά» από ειδικό drone.

drone-jumping
Λίγο πριν ο θαρραλέος αλεξιπτωτιστής αφήσει από τα χέρια του το drone

«Το συναίσθημα ήταν φανταστικό. Και το πόσο εύκολα και γρήγορα με σήκωσαν τα drones αλλά και το γεγονός ότι η Λετονία αποδεδειγμένα πλέον καινοτομεί στην τεχνολογία» δήλωσε ο Αουγκστκαλνς.

Η προετοιμασία για το συγκεκριμένο άλμα κράτησε έξι μήνες με την Aerones να κατασκευάζει ένα πανίσχυρο drone εμβαδού 3,2 τ.μ. με 16 έλικες που ζυγίζει 70 κιλά. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα η ομάδα αύξησε το βάρος που μπορεί να κουβαλήσει το drone στα 200 κιλά ενώ πραγματοποίησε μια σειρά από τεστ και δοκιμαστικές πτήσεις πάνω από τον ποταμό Νταουγκάβα.

Το αποτέλεσμα, ίσως έβαλε ιδέες σε όσους πραγματοποιούν αντίστοιχες ριψοκίνδυνες «πτώσεις» από κορυφές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...