516
Μάρτιος 2015. H Λιάνα Κανέλλη στη δίκη του Κασιδιάρη για την επίθεση εναντίον της. Απουσίαζαν φυσικά οι αυτόπτες μάρτυρες. «Κατείχαν ήδη μεγάλα αξιώματα» σχολιάζει η βουλευτής του ΚΚΕ | SOOC

Κανέλλη: «Το “φρουρά, φρουρά” σαν το “όχι, όχι, όχι” του Γιώργου Παπαδάκη»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2017, 08:42
Μάρτιος 2015. H Λιάνα Κανέλλη στη δίκη του Κασιδιάρη για την επίθεση εναντίον της. Απουσίαζαν φυσικά οι αυτόπτες μάρτυρες. «Κατείχαν ήδη μεγάλα αξιώματα» σχολιάζει η βουλευτής του ΚΚΕ
|SOOC

Κανέλλη: «Το “φρουρά, φρουρά” σαν το “όχι, όχι, όχι” του Γιώργου Παπαδάκη»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2017, 08:42

Εχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από εκείνη την απίστευτη όσο και αποκαλυπτική επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη στο στούντιο ΑΝΤ1. Πέντε χρόνια από τότε που ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «έμεινε Παυλόπουλος», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται για αυτόν που παγώνει από τον φόβο του και ο τηλεοπτικός οικοδεσπότης Γιώργος Παπαδάκης μοιρολογούσε «όχι, όχι, όχι» ενώ ο ίδιος είχε φροντίσει να έχει φέρει στο πλατό έναν χρυσαυγίτη τραμπούκο.

Μετά το νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Κασιδιάρη στη Βουλή, με θύμα αυτή τη φορά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια, η βουλευτής του ΚΚΕ δεν μάσησε τα λόγια της. Οπως θέλει το ρεπορτάζ, ήταν έξαλλη με τους συναδέλφους της του ΣΥΡΙΖΑ και στο καφενείο της Βουλής, μετά το συμβάν, τους έλεγε «μείνατε Παυλόπουλοι». Το πρωί της Τρίτης, με άρθρο της στα «Νέα», υπό τον τίτλο «Κοινοβουλευτικό survivor φασιστών», η κυρία Κανέλλη ανέδειξε τους παραλληλισμούς του τότε και του τώρα, τον ύποπτο ρόλο των ΑΝΕΛ, αλλά και την υποκρισία των πολιτικών. Αλλωστε οι αυτόπτες μάρτυρες απουσίαζαν από τη δίκη του Κασιδιάρη για την επίθεση εναντίον της (στο μεταξύ η Ρένα Δούρου είχε γίνει Περιφερειάρχης και ο Προκόπης Παυλόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας).

Κατ’ αρχάς η κυρία Κανέλλη αναφέρθηκε στην περίφημη πλέον κραυγή -«φρουρά, φρουρά, φρουρά»- του προεδρεύοντος Μάκη Μπαλαούρα. «Ηταν ομόηχη του “όχι, όχι, όχι”» που ακούστηκε από τον Γιώργο Παπαδάκη την ώρα των ακίνητων πολιτικών μαρτύρων της πρώτης φοράς Χρυσή Αυγή on camera, εν δράσει», γράφει χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΚΚΕ. «Το ξανάζησα μέσα στη Βουλή, κατάμεστη και βολική, σε ευθέως ανάποδη εικόνα από αυτήν της δίκης της Χρυσής Αυγής. Εκεί δεν εγκρίθηκαν κάμερες για να μη φαίνεται μονάχη στα έδρανα η μάνα του Φύσσα. Θύμα των πραγματικών φόνων και όχι των εικονικών που με τσαμπουκογροθιές και χαστουκοεκρήξεις η Χρυσή Αυγή μαζεύει ό,τι ψηφαλάκια περισσεύουν από τον Σώρρα. Η έκπληξη όμως δεν ήταν η Χρυσή Αυγή αλλά ο ανελίτης και γιατρός στο επάγγελμα Θανάσης Παπαχριστόπουλος που, σαν έτοιμος από καιρό, βγήκε να υπερασπιστεί τον καημένο τον Λιάκο που μάλλον δεν ήξερε τι έκανε…». 

Και συνεχίζει η κυρία Κανέλλη στο άρθρο της στα «Νέα»: «Το να ξαναζείς το ίδιο έργο από το προεκλογικό στούντιο στο Κοινοβούλιο των εκλεγμένων είναι σαν να υποχρεώνεσαι να παίζεις με το ζόρι στο κοινοβουλευτικό survivor των φασιστών. Η κάμερα πάντως έσβησε προστατεύοντας τάχα μου δήθεν τα χρηστά ήθη των Ελλήνων, τα θεωρεία ήταν κλειδωμένα για τους δημοσιογράφους και άνοιξαν μόνο για να μπουν σχολεία, να μάθουν από πρώτο χέρι πώς δρουν τα εργαλεία του σύγχρονου μιντιακού καπιταλισμού στο επίπεδο της παραγωγής κέρδους από την εικόνα. Το είχα πει μετά τη δίκη που έγινε κατόπιν αυτεπαγγέλτου του κράτους διώξεως, με το κράτος απόν και τους συνδαιτυμόνες τού τότε θεάματος επίσης απόντες. Κατείχαν ήδη μεγάλα αξιώματα. Από το στούντιο στη Βουλή μια ίδια Χρυσαυγή. Φαίνεται άλλωστε και από τις μετρήσεις, που δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθούν, με την κοινοβουλευτική πρακτική της εγκληματικής οργάνωσης να εξελίσσεται σε ομαδικό εκτονωτικό οργασμό ύβρεων και μπουκαλοπεταγμάτων. Την Κασσάνδρα τη λέγανε κακιά επειδή προέβλεψε σωστά. Το επαναλαμβάνω λοιπόν χωρίς χαιρεκακία σε απαξάπασα την ελληνική δημοκρατία, αυτό που είπα μετά το τέλος της δίκης: ζωή σε λόγου σας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...