481
Τσα! Ο καναδός πρωθυπουργός παίζει με τον τρίχρονο γιο του μέσα στο γραφείο του | Facebook/ Justin Trudeau

Στη δουλειά με τον μπαμπά μου, Τζάστιν Τριντό

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2017, 13:40
Τσα! Ο καναδός πρωθυπουργός παίζει με τον τρίχρονο γιο του μέσα στο γραφείο του
|Facebook/ Justin Trudeau

Στη δουλειά με τον μπαμπά μου, Τζάστιν Τριντό

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2017, 13:40

Μοιάζει με συνταγή. Είσαι πολιτικός αρχηγός ή πρόεδρος κράτους, με μικρά χαριτωμένα παιδιά; Τα φέρνεις μία ημέρα στη δουλειά, στο γραφείο σου, τα αφήνεις να κρυφτούν σε γωνιές όπου συχνάζουν μικρά παιδιά και παίζεις μαζί τους μπροστά από τον φακό του φωτογράφου που τυχαίνει να βρίσκεται εκεί την κατάλληλη στιγμή. Προσφέρεις νότες αθωότητας σε μια κυνική μελωδία που είναι η άσκηση εξουσίας.

Το έκανε πριν από μισό αιώνα ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι όταν φωτογραφήθηκε μαζί με τον Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ, μέσα στο Οβάλ Γραφείο. Θα το έκανε και ο Μπαράκ Ομπάμα αν αντί για δύο έφηβες κόρες είχε τρίχρονα αγοράκια.

jfkjr
Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι και ο δίχρονος Τζον Φ. Κένεντι τζούνιορ, στον Λευκό Οίκο, το 1963

Αντ’ αυτού φρόντισε να μην κρύψει ποτέ πόσο αγαπά -πόσο αγκαλιάζει- και πώς πειράζει τη Σάσα και τη Μάλια. Ενώ έπαιζε με κάθε αγοράκι ή κοριτσάκι που τύχαινε να βρίσκεται στον Λευκό Οίκο. Ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή τον μικρό πρίγκιπα Γεώργιο, γιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της δούκισας Κέιτ Μίντλετον, σε επίσκεψή του στη Βρετανία.

tri3
Τζάστιν και Αντριέν Τριντό τρέχουν στους διαδρόμους της καναδικής Βουλής

Πατώντας στα χνάρια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός του Καναδά πέρασε μία ολόκληρη ημέρα με τον τρίχρονο γιο του και την παρουσίασε ο ίδιος με φωτογραφίες που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Μπαμπάς και γιος έτρεξαν μέσα στους διαδρόμους της καναδικής Βουλής. Στάθηκαν ακίνητοι για δηλώσεις μπροστά στους ρεπόρτερ και δημοσιογράφους. Επαιξαν «κούκου» στο γραφείο του. Συμμετείχαν μαζί σε συνέντευξη Τύπου.

tri1
Ο τρίχρονος Αντριέν, στο πλευρό του πατέρα του -και ίδιος με τον πατέρα του- απαντά σε ερωτήσεις

Ο τρίχρονος Αντριέν έκατσε στην καρέκλα του πατέρα του, ανάμεσα σε δύο σημαίες του Καναδά με απίστευτη φυσικότητα, σαν να έχει περάσει στο DNA του η ίδια άνεση που είχε ο Τζάστιν Τριντό όταν ήταν εκείνος, τη δεκαετία του 1970, το τρίχρονο χαριτωμένο μωρό με τις μπούκλες στην αγκαλιά του πατέρα του και τότε πρωθυπουργού του Καναδά.

tri5
Ο τρίχρονος χαριτωμένος Αντριέν στη θέση του πατέρα του με το κινητό του πατέρα του

Το κόλπο του Τριντό έπιασε. «Πρωθυπουργέ Τριντό, μπορείς να υιοθετήσεις την Αμερική; Σε παρακαλώ! Οι περισσότεροι από εμάς (το ½) θα είμαστε καλοί», έγραψε ένας.

«Μπορείς να πεις πολλά για έναν άνθρωπο από τον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά του. Οι Ομπάμα είχαν μία απίστευτη οικογένεια. Οι Τριντό το ίδιο», σχολίασε άλλος.

Η συνταγή είναι μαγική. Γιατί τελικά οι παρατηρητές δεν βλέπουν ένα τέχνασμα ή μία στημένη εικονογράφηση. Το προσπερνούν και βλέπουν αυτό που θέλουν: ότι ακόμη κι αν κυβερνάς μία ολόκληρη χώρα μπορείς να είσαι υπεύθυνος (και χαριτωμένος) πατέρας…

tri
Πατέρας και γιος ποζάρουν και κάνουν δηλώσεις σε δημοσιογράφους

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...