487
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την ομιλία του στην Πενσυλβάνια | REUTERS/Carlo Allegri

Ο Τραμπ δεν πήγε στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2017, 11:35
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την ομιλία του στην Πενσυλβάνια
|REUTERS/Carlo Allegri

Ο Τραμπ δεν πήγε στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2017, 11:35

Με τον αγαπημένο στόχο, τα «αποτυχημένα μέσα ενημέρωσης» που όλο μεταδίδουν ψεύτικες ειδήσεις, τα έβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του το Σάββατο με την ευκαιρία των πρώτων 100 ημερών της θητείας του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτίμησε μάλιστα την ομιλία από το καθιερωμένο ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών στον Λευκού Οίκου, στο οποίοι οι πρόεδροι παραδοσιακά βρίσκουν την ευκαιρία για ρίξουν για σχόλια-«καρφιά» κατά των πολιτικών τους αντιπάλων και του Τύπου.

Ο Τραμπ αξιοποίησε την ευκαιρία της κριτικής για τους πάντες και τα πάντα κατά την ομιλία του στην Πενσυλβάνια. Ηταν απόλυτα στα νερά του, με το γνώριμο ύφος. Η πολιτεία είναι εξάλλου μία από αυτές που του έδωσαν τη νίκη, γιατί ακριβώς «μίλησε» στις ανησυχίες των ψηφοφόρων της, κατά κύριο λόγο στους άνεργους πρώην βιομηχανικούς εργάτες ή σε αυτούς που ακόμη εργάζονται αλλά ανησυχούν σφοδρά για το μέλλον της δικής τους εργασίας.

Είπε στο πλήθος που τον παρακολούθησε ότι «κρατά τη μία υπόσχεση μετά την άλλη», ενώ απέδωσε την κριτική που του ασκείται σε «ψεύτικες ειδήσεις από δημοσιογράφους χωρίς επαφή με την πραγματικότητα».

Τα μέσα ενημέρωσης, πρόσθεσε ακόμα, «παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση» για την κάλυψη των επιτευγμάτων του στις πρώτες 100 ημέρες, και δήλωσε ακόμη χαρούμενος που είναι με το κοινό του στην ομιλία,. Την ίδια ώρα, «οι χολιγουντιανοί ηθοποιοί και τα ΜΜΕ της Ουάσιγκτον παρηγορούν ο ένας τον άλλο στο δείπνο των ανταποκριτών» για το οποίο είπε ότι «θα είναι πολύ βαρετό».

Επιπλέον, καταφέρθηκε κατά της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία, όπως είπε, «άφησε ένα χάλι» και δήλωσε έτοιμος να δώσει τις μεγάλες μάχες που θα έλθουν – και να τις κερδίσει μάλιστα.

Οσο για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, το οποίο φαίνεται να μην εξασφαλίζει τουλάχιστον -όχι άμεσα τα απαραίτητα κονδύλιο, ο Τραμπ ήταν με τον τρόπο του καθησυχαστικός απέναντι στο κοινό του: «Μην ανησυχείτε, παιδιά, θα το φταίξουμε».

Τέλος, όπως αναφέρει το BBC, προανήγγειλε και «μια μεγάλη απόφαση» σχετικά με την κλιματική αλλαγή, η οποία θα ληφθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει απάτη τα όσα λέγονται για την επίδραση του ανθρώπους στο κλίμα, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συνθήκη του Παρισιού, η οποία βάζει σαφή όρια στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 40 χρόνια που εν ενεργεία πρόεδρος δεν εμφανίζεται στο δείπνο. Ο τελευταίος ήταν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1981, αλλά αυτός ήταν δικαιολογημένος γιατί ανέρρωνε από την απόπειρα δολοφονίας στην οποία τραυματίστηκε.

Εν τω μεταξύ, τα ποσοστά δημοφιλίας του Τραμπ παραμένουν γύρω στο 40%, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά για νέο πρόεδρο, ο οποίος στις 100 ημέρες εξακολουθεί να περνά τον μήνα του μέλιτος με το εκλογικό σώμα,

Οι δημοσιογράφοι στο δείπνο, έστω χωρίς να είναι παρών ο πρόεδρος, υπερασπίστηκαν το έργο και το επάγγελμά τους.

«Δεν είμαστε αποτυχημένοι, δεν είμαστε “fake news”, δεν είμαστε εχθροί του αμερικανικού λαού η δουλειά μας είναι να μεταδίδουμε γεγονότα, υπογράμμισε κατά την παρέμβασή του ο Τζεφ Μέισον, ο οποίος καλύπτει για το Reuters τον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...