342
Νέοι κανόνες για τις πτήσεις της UA μετά το φιάσκο και την κατάρρευση της μετοχής | Reuters

Η United Airlines θα προσφέρει έως και $10.000 στους υπεράριμθους επιβάτες

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 09:59
Νέοι κανόνες για τις πτήσεις της UA μετά το φιάσκο και την κατάρρευση της μετοχής
|Reuters

Η United Airlines θα προσφέρει έως και $10.000 στους υπεράριμθους επιβάτες

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 09:59

Πρώτα ήταν το επεισόδιο, αυτή η βάναυση απομάκρυνση επιβάτη που αρνήθηκε να εγκαταλείψει το αεροπλάνο που είχε χαρακτηριστεί ως πτήση με υπεράριθμες κρατήσεις. Μετά η κατακραυγή. Τα βίντεο με τον άτυχο δρ. Ντέιβιντ Ντάο να μεταφέρεται βιαίως εκτός αεροσκάφους, που αποτέλεσαν ένα ναυάγιο της δημόσιας εικόνας της εταιρείας και προκάλεσαν την κατάρρευση της μετοχής της. Τώρα η United Airlines επιστρέφει προσπαθώντας να γυρίσει το παιχνίδι.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία με έδρα το Σικάγο ανακοίνωσε ότι στο εξής θα προσφέρει στους επιβάτες της που εθελοντικά θα προσφέρουν τις θέσεις τους σε πτήσεις με υπεράριθμες κρατήσεις, μέχρι και ένα ποσό 10.000 δολαρίων!

Μιλάμε για μια εκτόξευση του σχετικού ποσού, που ούτως ή άλλως προβλέπεται ως αποζημίωση, όταν ένας επιβάτης είναι υπεράριθμος. Είναι ενδιαφέρον ότι στην επεισοδιακή εκείνη πτήση της 9ης Απριλίου ο δρ. Ντάο είχε απορρίψει προσφορά 400 δολαρίων (και έπειτα 800 δολαρίων) για να βγει από το αεροπλάνο προκειμένου να μπουν άλλα μέλη πληρωμάτων της UA που έπρεπε να ταξιδέψουν εκτάκτως.

Σίγουρα πάντως, το ποσό των 10.000 δολαρίων σχετίζεται και μετά την απόφαση της Delta Airlines να προσφέρει το ποσό των 9.950 δολαρίων, σε παρόμοιες περιπτώσεις.

«Οι ενέργειες μιλούν καλύτερα από τις λέξεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines Οσκαρ Μουνιόζ, ο οποίος είχε απολογηθεί δημοσίως για το περιστατικό και μολονότι αρχικά είχε περιγράψει τον δρ. Ντάο ως επιθετικό επιβάτη. «Σήμερα λαμβάνουμε συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα για να διορθώσουμε τα πράγματα» προσέθεσε το αφεντικό της UA.

2017-04-22T012540Z_114478941_RC1CBDF53FD0_RTRMADP_3_UAL-PASSENGER
Ο Οσκαρ Μουνιόζ, διευθύνων σύμβουλος της UA, σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του. Οι δηλώσεις του για το περιστατικό προκάλεσαν σάλο (Reuters)

Η εταιρεία είπε επίσης ότι θα περιορίσει τον βαθμό που οι αρχές των αεροδρομίων θα επεμβαίνουν στο εσωτερικό των αεροσκαφών και θα πάψει να αναγκάζει τους επιβάτες που έχουν ήδη πάρει τη θέση τους να την αφήσουν, με εξαίρεση λόγους ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, και επειδή το χρήμα μιλάει, καλό είναι να σημειωθεί ότι οι μετοχές της United Airlines ανέκαμψαν και επανήλθαν την Τετάρτη στα 71,33 δολάρια, όσο περίπου ήταν και πριν από το επίμαχο περιστατικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...