459
Τέλος του αγώνα. Ο Μέσι με γκολ στο τελευταίο λεπτό δίνει τη νίκη στην Μπάρτσα. Και επιδεικνύει τη φανέλα του | Reuters / Stringer

Το 500άρι του Μέσι σίγησε το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2017, 00:19
Τέλος του αγώνα. Ο Μέσι με γκολ στο τελευταίο λεπτό δίνει τη νίκη στην Μπάρτσα. Και επιδεικνύει τη φανέλα του
|Reuters / Stringer

Το 500άρι του Μέσι σίγησε το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2017, 00:19

Τι φινάλε! Τι παιχνίδι! Τι ρεκόρ! Τι παίκτης! Ολα αυτά μαζί σε μια απίστευτη ποδοσφαιρική βραδιά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης, όπου η Ρεάλ έχασε 2-3 από την Μπαρτσελόνα στο τελευταίο λεπτό, όταν ο μέγας Λιονέλ Μέσι πέτυχε το 500ο γκολ του με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα!

Οπως μαρτυρά το σκορ, το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, όπως αρμόζει σε δύο συλλόγους με τόσο ταλέντο -και τόσα εκατομμύρια ευρώ- στο χορτάρι. Και το αποτέλεσμα βάζει φωτιά στο ισπανικό πρωτάθλημα καθώς η Μπάρτσα έπιασε τη Βασίλισσα στην κορυφή – η Ρεάλ πάντως έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Ηταν ένα συγκλονιστικό clásico. Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε με τον Καζεμίρο, η Μπαρτσελόνα έκανε ανατροπή με τα τέρματα των Μέσι και Ράκιτιτς και μετά την αποβολή του Σέρχιο Ράμος στο 77′ όλα φάνηκαν να τελειώνουν. Ομως η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν δεν το έβαλε κάτω. Μολονότι έπαιζε με 10 παίκτες, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 86′ με τον Χάμες Ροντρίγκες. Εκείνη τη στιγμή ο Ζιντάν πρέπει να ένοιωσε ότι κλειδώνει τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ισπανία.

2017-04-23T203313Z_135981193_MT1ACI14784201_RTRMADP_3_SOCCER-SPAIN-REA-FCB
Ο Χάμες Ροντρίγκες (δεξιά) πανηγυρίζει με συμπαίκτες του το 2-2. Δεν κράτησαν πολύ οι πανηγυρισμοί (Reuters)

Ομως ο Μέσι είχε άλλη γνώμη: στο 92′, στην τελευταία φάση του αγώνα (είχαν δοθεί δύο λεπτά καθυστερήσεις), ο σπουδαίος Αργεντίνος διαμόρφωσε το τελικό 2-3. Ηταν το 500ο γκολ του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, μια φανέλα που ο ίδιος έβγαλε στο τέλος του ματς επιδεικνύοντάς την στο (εχθρικό) κοινό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

2017-04-23T205921Z_135982761_MT1ACI14784234_RTRMADP_3_SOCCER-SPAIN-REA-FCB
O Μέσι επιδεικνύει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ακόμα και οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης σπεύδουν να φωτογραφήσουν τη σκηνή (Reuters)

Τα 500 γκολ του Μέσι με τη φανέλα της Μπάρτσα έχουν σημειωθεί ως εξής: 343 στο ισπανικό πρωτάθλημα, 94 στο Champions League, 43 στο Κύπελλο Ισπανίας (Copa Del Rey), 12 στο ισπανικό σούπερ καπ (στα ετήσια ματς μεταξύ πρωταθλητή και κυπελλούχου), 5 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και τρία στο ευρωπαϊκό σούπερ καπ (στα ετήσια δηλαδή ματς μεταξύ κατόχου του Champions League και κατόχου του Europa League).

Αλλά αυτά είναι στατιστικές. Που όσο ο Αργεντινός συνεχίζει να παίζει σίγουρα θα αλλάξουν. Το ζήτημα είναι τώρα τι συμβαίνει στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Παρά την ήττα της, η Ρεάλ εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα για τον τίτλο, καθώς έχει παίξει ένα ματς λιγότερο, έχει δηλαδή να δώσει ακόμη έξι παιχνίδια ενώ οι Καταλανοί πέντε.

Τα ματς που έχει ακόμη η Ρεάλ είναι με Θέλτα* (το εξ αναβολής), Ντεπορτίβο*, Βαλένθια, Γρανάδα*, Σεβίλλη και Μάλαγα*. Τα ματς που έχει η Μπαρτσελόνα είναι με Οσασούνα, Εσπανιόλ*, Βιγιαρεάλ, Λας Πάλμας* και Έϊμπαρ (με * τα εκτός έδρας).

Ολα λοιπόν ξαναρχίζουν (σχεδόν) από το μηδέν. Χάρη στο 500άρι του Μέσι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...