651
Το σόου του Giannis συνεχίστηκε και στο τρίτο ματς των Μιλγουόκι Μπακς με τους Τορόντο Ράπτορς στα πλέι οφ της Ανατολικής Περιφέρειας | YouTube/NBA

Οι Μπακς… έπαθαν Αντετοκούνμπο

Sportscaster Sportscaster 21 Απριλίου 2017, 09:53
Το σόου του Giannis συνεχίστηκε και στο τρίτο ματς των Μιλγουόκι Μπακς με τους Τορόντο Ράπτορς στα πλέι οφ της Ανατολικής Περιφέρειας
|YouTube/NBA

Οι Μπακς… έπαθαν Αντετοκούνμπο

Sportscaster Sportscaster 21 Απριλίου 2017, 09:53

Αυτή τη φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έκανε… όργια. Δεν χρειάστηκε. Στο Game 3 απέναντι στους Ράπτορς, η ομάδα του έφτασε σε μια απρόσμενα εύκολη νίκη, στο «BMO Harris Bradley Center» του Μιλγουόκι, έπειτα από εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι Μπακς νίκησαν το Τορόντο 104-77, έχοντας «καθαρίσει» το ματς από νωρίς, και πέτυχαν το 2-1 στη σειρά. Εάν καταφέρουν να νικήσουν και το βράδυ της Κυριακής, στο δεύτερο παιχνίδι που θα φιλοξενήσουν στην πόλη τους, θα αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς της Ανατολής.

Δεν έκανε… όργια, όμως ήταν -πάλι- εξαιρετικός. Τελείωσε το ματς με 19 πόντους (5/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3/8 βολές), οκτώ ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, δυο κλεψίματα, δυο κοψίματα και τρία λάθη σε 33 λεπτά. Καθώς η νίκη των «Ελαφιών» είχε κριθεί από νωρίς, ο «Greek Freak» είπε να χαλαρώσει λίγο. Σε αυτό το εξοντωτικό τουρνουά που λέγεται ΝΒΑ, κανένας άλλος παίκτης σε καμία άλλη ομάδα δεν έχει «τραβήξει το κάρο», από την αρχή της σεζόν, όσο ο Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ετσι, αν και δεν συνηθίζει να… φρενάρει, όποιο και να ‘ναι το σκορ, στο φινάλε κατέβασε ταχύτητα. Προφανώς, του το συνέστησε ο προπονητής του.

Αλλά, μέχρι τα πράγματα να μπουν στη σωστή σειρά, ο Γιάννης ήταν ο γνωστός ηγέτης, πετυχαίνοντας τους 10 από τους πρώτους 21 πόντους της ομάδας του. Στην τρίτη περίοδο, όταν έπαιρνε την μπάλα στα χέρια του, η εξέδρα φώναζε στον έλληνα φόργουορντ «M-V-P», και ενώ η διαφορά στο σκορ ήταν σταθερά στους 28-30 πόντους (έφτασε και στους +34 υπέρ των «Ελαφιών»). Πρώτος σκόρερ για τους Μπακς ήταν ο Μίντλετον, με 20 πόντους. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όλοι έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ – δεν περίμεναν τα πάντα από τον Αντετοκούνμπο.

Οι παίκτες του Τζέισον Κιντ μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να δείξουν στους Καναδούς πως δεν έχουν καμία τύχη να φύγουν από εκεί με τη νίκη. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο, κιόλας, έκαναν ένα επιμέρους 19-4, και ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα 20 πόντων (32-12). Στο ημίχρονο, την είχαν ανεβάσει στους 27 (57-30). Το… πάρτι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, με τους Μπακς να ξεφεύγουν με 34 πόντους λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου (78-44). Λίγο πριν… ηρεμήσουν, στο τελευταίο δωδεκάλεπτο.

Κάποια στατιστικά δείχνουν ξεκάθαρα την ανωτερότητα του Μιλγουόκι: είχε 23/41 σουτ (6/11 τρίποντα), 10 ριμπάουντ παραπάνω και 12 ασίστ περισσότερες από το Toronto, το οποίο έκλεισε το ημίχρονο με 7/30 σουτ, 2/11 τρίποντα και 30 πόντους στο σύνολο – αρνητικό ρεκόρ στα χρονικά της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι οι Ράπτορς βρέθηκαν σε τραγική μέρα, με τον Λάουρι να τελειώνει το ματς με 13 πόντους. Ο προπονητής τους, τους είχε προειδοποιήσει: «Το παιχνίδι δεν θα είναι… πικ νικ. Θα είναι μάχη, πόλεμος». Μάλλον δεν τον πίστεψαν… Οι Μπακς ολοκλήρωσαν το ματς με 52,7% εντός παιδιάς, 12/23 τρίποντα, 29 ασίστ και μόλις 13 λάθη. Νίκησαν στο γήπεδό τους για δεύτερη φορά στους τελευταίους επτά αγώνες τους στα play-offs.

Ενα 24ωρο πριν από τον αγώνα, ένα διαφημιστικό κλιπ -διάρκειας ενός λεπτού- γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου. Ηταν το δεύτερο βιντεάκι της σειράς «Come Out Of Nowhere» («Βγες από το… πουθενά»). Το concept, το φαντάζεστε: στη σειρά περιγράφεται, σαν ντοκιμαντέρ, η διαδρομή ενός αθλητή που, σε χρόνο dt, βγήκε από την αφάνεια και έγινε σταρ του «μαγικού κόσμου». Το πρώτο βίντεο περιστρεφόταν γύρω από τον Ντέβιν Μπούκερ των Φοίνιξ Σανς.

«Οι γονείς μου τα έφεραν δύσκολα πέρα, οπότε κάτι έπρεπε να κάνω κι εγώ. Θέλω να είμαι ο άνθρωπος που δούλεψε σκληρά για όσα κατάφερε. Στο τέλος, όλοι θα ξέρουν το όνομά μου», λέει ο «Giannis», ενώ η εικόνα αφηγείται την πορεία του από τη δύσκολη παιδική ηλικία στο star-system του ΝΒΑ. Στο ίδιο βίντεο, ο αδελφός του, Θανάσης Αντετοκούνμπο, συμπληρώνει: «Για εμάς ήταν θέμα το πώς θα τα καταφέρουμε στην κοινωνία με διαφορετικούς τρόπους, αφού δεν μας άφησαν να σκοράρουμε στη ζωή. Τότε ήταν που συστηθήκαμε στην Ελλάδα. Την επόμενη χρονιά πήγαμε στις ΗΠΑ». Η συνέχεια είναι γνωστή. Και, ακόμα, δεν είδαμε τίποτα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...