993
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή. Τα όσα είπε εκεί αλλά και το δελτίο Τύπου που εξέδωσε προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ομοβροντίες κατά Σπίρτζη: «Γενίτσαρος», «αλαζόνας» και… «Oh, mon Dieu»

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2017, 16:35
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή. Τα όσα είπε εκεί αλλά και το δελτίο Τύπου που εξέδωσε προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ομοβροντίες κατά Σπίρτζη: «Γενίτσαρος», «αλαζόνας» και… «Oh, mon Dieu»

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2017, 16:35

Η αρχή έγινε με ένα δελτίο Τύπου στο οποίο, με αναφορές στα μποτιλιαρίσματα του Λος Αντζελες, λοιδορούσε την αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης που καυτηρίασαν το γεγονός ότι Εθνικές Οδοί που εγκαινιάστηκαν με τυμπανοκρουσίες πριν από το Πάσχα, ήταν μποτιλιαρισμένες και κάποιες ξανακλείνουν τώρα. Παράλληλα εμφανίστηκε και στη Βουλή για να πει τα ίδια, διανθισμένα με αιχμές για το σημερινό ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το οποίο ο ίδιος προήλθε. Ο Χρήστος Σπίρτζης επέλεξε τη μέθοδο του… τρολαρίσματος, ουσιαστικά για να μην απαντήσει στο δια ταύτα, στα προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο και στις κυβερνητικές φιέστες.

«Ξεκινάω με τη συμβουλή. Στα επικοινωνιακά επιτελεία των ΜΜΕ που στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνήθως λένε κάθε μέρα το πρωί: “μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία και στημένη ιστορία» είπε από τα υπουργικά έδρανα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, απαντώντας δήθεν σε επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιονία Οδό και την ανακατασκευή της παλαιάς εθνικής οδού του Αγρινίου.

Ο κ. Σπίρτζης προέτρεψε τον βουλευτή να διαβάσει τα δελτία Τύπου που εξέδωσε τις τελευταίες ημέρες ο αρμόδιος τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης στα οποία, μεταξύ άλλων, σημείωνε ότι οι οδικοί άξονες που σήμερα εγκαινιάζονται σχεδιάστηκαν και προκηρύχθηκαν με διεθνείς διαγωνισμούς από τις αρχές του 2001 και ότι το ΠΑΣΟΚ προετοίμασε τα βήματα που ακολούθησαν. «Αρα ο κ. Μανιάτης που τα ξέρει και καλά αυτά τα πράγματα, προφανώς έχει προβλέψει και το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για το Αγρίνιο», είπε με ειρωνικό ύφος ο κ. Σπίρτζης και επικαλέστηκε και αναφορές του Ανδρέα Λοβέρδου ότι «αν δεν είχε εκλεγεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τελείωναν γρηγορότερα τα έργα».

«Εχουν γίνει πολλές άλλες τέτοιες δηλώσεις. Οπότε θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να κάνω την καταγγελία και να παροτρύνω και εσάς και τους πολίτες να μην πιστεύετε τα μάτια σας. Να μην σκέφτεστε την αλήθεια. Να μη μετράτε το χρόνο που ταξιδεύετε με ασφάλεια. Να μη νοιάζεστε για ότι δεν είχαμε έναν νεκρό, και να καταγγείλουμε όλοι μαζί εμένα, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την ολοκλήρωση των έργων και για το φιάσκο των εγκαινίων», είπε ο κ. Σπίρτζης για να συμπληρώσει: «Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις καταγγελίες γιατί έγινε μποτιλιάρισμα τη δεύτερη μέρα του Πάσχα στην περιοχή σας, που δεν έχει ξανασυμβεί αυτό ποτέ. Γιατί ολοκληρώθηκαν τα έργα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, παραδόθηκαν, τα έτοιμα κομμάτια τους. Γιατί τέλειωσαν μαζί και οι αποζημιώσεις των καθυστερήσεων, οπότε, τι θα κάνουν τώρα οι χιλιάδες εργαζόμενοι. Γιατί διαπραγματεύθηκαν οι τελευταίες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ειδικά τιμολόγια και εκπτώσεις στους συχνούς χρήστες. Γιατί διαπραγματεύτηκαν δωρεάν διελεύσεις για τους μόνιμους κατοίκους. Γιατί διαπραγματεύτηκαν δωρεάν διελεύσεις για τα ΑΜΕΑ. Γιατί επιχειρούν να βάλουν ηλεκτρονικά διόδια. Γιατί είχαν το θράσος να ονοματοδοτήσουν σήραγγες με τα ονόματα του Νίκου Τεμπονέρα, του Ανδρέα Παπανδρέου. Ιεροσυλία! Αν τη λέγαμε “Κώστα Σημίτη”, θα ήταν μια χαρά τα πράγματα», ισχυρίστηκε ο υπουργός, ο οποίος έπαιξε το χαρτί του αυθεντικού πασόκου.

«Εδώ υπάρχουν άλλοι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από μένα. Οι δύο ήταν στο ΠΑΣΟΚ και αυτοί, όταν είχε άλλα χαρακτηριστικά. Όχι αυτά που έχει σήμερα. Όταν δεν ντρεπόντουσαν για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε ήμασταν μαζί», είπε.

Στα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Σπίρτζης απάντησε με σκληρό ύφος ο κ. Μανιάτης:

«Ο κ. Σπίρτζης έγινε γενίτσαρος από επιλογή για μια υπουργική καρέκλα. Άρχισε να κόβει κορδέλες σε οδικούς άξονες μαζί με τον Αλ. Τσίπρα για να ξεφύγουν από την κατακραυγή του κόσμου. Πέτυχε το αντίθετο. Επιτίθεται με χυδαίο τρόπο στην παράταξη που τον ανέδειξε, αυτή που παρακαλούσε να τον στηρίξει στην προεδρία του ΤΕΕ, την παράταξη της οποίας την ιστορία καπηλεύεται. Ο Υπουργός που παρέλαβε τα έργα έτοιμα κατά 80%, που έδωσε πανωπροίκι στους εργολάβους 500 εκατ. € για να καλύψει τις καθυστερήσεις της κυβέρνησής του από τα capital controls, είναι ο ίδιος Υπουργός που τεμάχισε στα 8 τον άξονα “Πάτρα – Πύργος” για να τον αναθέσει τμηματικά στον κουμπάρο εργολάβο κ. Καλογρίτσα.

» Είναι ο ίδιος που υπηρετεί το κόμμα που καταψήφισε τις συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους, που στήριξε το κίνημα «δεν πληρώνω», αλλά οργανώνει επικοινωνιακές φιέστες για έργα που δεν τους ανήκουν και που τα υπέσκαψαν σε κάθε τους στάδιο. Είναι το μόνο που τους απέμεινε μετά τις μηδενικές τους επιδόσεις τόσο στο σχεδιασμό δημοσίων έργων, όσο και στη διαχείριση των δημοσίων συγκοινωνιών.

» Ο αυτοεξευτελισμός τους δεν έχει όρια. Τώρα πια όμως όλοι τους ξέρουν. Οσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο».

Εκτός από την σύγκρουση για το γνήσιο ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και τους «γενίτσαρους» του ΤΕΕ, υπήρχε βέβαια και αυτό καθεαυτό το παραληρηματικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το οποίο μεταξύ πολλών άλλων υπενθύμιζε ότι μποτιλιαρίσματα υπάρχουν και στο… Λος Αντζελες. Ηταν τέτοιο το ύφος και ο λόγος του υπουργού που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Καραμανλής: Η κυβέρνηση  έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα»

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι ενδεικτικό της αλαζονείας που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση. Είναι πλέον εμφανές ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. 

» Αντί, λοιπόν, να ζητήσει μια συγγνώμη από όλους εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιρρίπτοντας ευθύνες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, ο θεσμικός ρόλος των οποίων απαιτεί την άσκηση κριτικής στα κακώς κείμενα της Κυβέρνησης.

» Και την ίδια στιγμή που αρνείται να δώσει πειστικές απαντήσεις, δημοσιεύματα μιλούν για πιθανό κλείσιμο των νέων οδικών αρτηριών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Σκοπεύει, επιτέλους, η κυβέρνηση να απαντήσει στα ερωτήματα που της έχουμε θέσει;».

Ποτάμι προς Σπίρτζη: «Oh Mon Dieu!»

Πολύ πιο ειρωνικό το σχόλιο του Ποταμιού με τίτλο «Oh Mon Dieu!».

«Ναι, κύριε Σπίρτζη μου. Δίκιο έχετε. Αυτοί που γκρινιάζουν για τα μποτιλιαρίσματα στην Ιονία οδό είναι οι επαρχιώτες. Οι κοσμογυρισμένοι(;) -όπως εσείς και οι συνάδελφοί σας υπουργοί- γνωρίζουν ότι μποτιλιαρίσματα έχει και στο Λος Αντζελες, το Παρίσι, το Λονδίνο… Μην ασχολείστε όμως με την πλέμπα. Στο ύψος σας εσείς. Με τις κορδέλες σας, τους εργολάβους σας, τις εκπτώσεις σας, τις κατατμήσεις σας, τις απευθείας αναθέσεις σας, τα βοσκοτόπια σας…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...