325
| Flickr

Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον μεγάλο Περίπατο Βιβλίου στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2017, 15:45

Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον μεγάλο Περίπατο Βιβλίου στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2017, 15:45

Ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ ξεψύχησε στις 23 Απριλίου του 1616, σε ηλικία 52 ετών, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες –υπάρχουν πολλές εκδοχές. Ο Μιγκέλ Ντε Θερβάντες πέθανε σε ηλικία 68 ετών, στις 22 Απριλίου, του ίδιου έτους, λόγω κίρρωσης του ήπατος (όχι από αλκοολισμό). Αλλά θάφτηκε την ίδια ημέρα με τον Σαίξπηρ.

Προς τιμήν των δύο τεραστίων ονομάτων της παγκόσμιας Λογοτεχνίας, η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως η Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου. Για να τιμήσει αυτή την ξεχωριστή ημέρα, το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) θα συμμετέχει στον μεγάλο Περίπατο Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 22 Απριλίου.

Στις 11:30, το ΠΙΟΠ θα διοργανώσει μία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, στο κεντρικό του πωλητήριο, στη Στοά Σπυρομήλιου. Η παραμυθού Εύη Γεροκώστα θα παρουσιάσει τρεις ιστορίες ταξιδεύοντας τους επισκέπτες σε τρεις εντελώς διαφορετικές ιστορίες. Θα αρχίσει από το λαϊκό παραμύθι της Σάμου, «Της Ελιάς το Δάκρυ». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το παιδικό βιβλίο «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας» της Σοφίας Καλαντζάκου και «Το πετροκάραβο» των Αλίκη Μπαλάσκα και Δημήτρη Φουσέκη.

«Μπορεί, άραγε, το δάκρυ μιας ελιάς, δράκους και δρακόντισσες να ημερώσει;

Μπορούν πουλιά με μεταλλικά φτερά και χάλκινα νύχια να γίνουν πανέμορφοι λευκοτσικνιάδες;

Μπορεί καράβι αταξίδευτο πάνω σε πέτρα να χαραχτεί;»

Οσοι βρεθούν το Σάββατο στο πωλητήριο του Ιδρύματος θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ξεφυλλίσουν όλες τις εκδόσεις του ΠΙΟΠ, οι οποίες θα διατίθενται με έκπτωση 30%, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 3256930 & 210 3256943, καθημερινά 12:00-17:00.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2016, η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, κήρυξε την Αθήνα ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018. Η ελληνική πρωτεύουσα επιλέχθηκε για την ποιότητα των δραστηριοτήτων της και υποστηρίζεται από το σύνολο της βιομηχανίας του βιβλίου. Το πρόγραμμα αρχίζει με την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων στις 23 Απριλίου και διαρκεί για ένα έτος.

Η Αθήνα είναι η 18η πόλη που γίνεται Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...