720
Ο Ρονάλντο πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του. Εδώ δεν φαίνεται, αλλά ήταν ξεκάθαρα οφσάιντ. | Reuters / Michael Dalder

Πόσο πιο οφσάιντ να ήταν δηλαδή ο Ρονάλντο;

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2017, 08:20
Ο Ρονάλντο πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του. Εδώ δεν φαίνεται, αλλά ήταν ξεκάθαρα οφσάιντ.
|Reuters / Michael Dalder

Πόσο πιο οφσάιντ να ήταν δηλαδή ο Ρονάλντο;

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2017, 08:20

Εντάξει, οι ελπίδες της Μπάγερν Μονάχου μετά την εντός έδρας ήττα της από τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν από μία εβδομάδα, στον πρώτο προημιτελικό του Champions League, ήταν ήδη μικρές –ιστορικά, ελάχιστες ομάδες έχουν ανατρέψει εις βάρος τους σκορ στο μεγαλοπρεπές «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Και, πάλι εντάξει, το εμφατικό 4-2 της Βασίλισσας επί των Βαυαρών στον χθεσινό (Τρίτη) επαναληπτικό δεν αφήνει σε πρώτη ανάγνωση πολλά περιθώρια για παρερμηνείες: η Ρεάλ είναι στα ημιτελικά με δύο νίκες και συνεχίζει να διεκδικεί το δικαίωμά της να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Μιλάνο –κάτι που παρεμπιπτόντως δεν έχει συμβεί ποτέ στο Champions League.

Ομως πόσο δίκαιη είναι αυτή η πρόκριση της ισπανικής ομάδας; Και γιατί τελικά οι διαιτητές ευνοούν τόσο σκανδαλωδώς συλλόγους από την Ιβηρική;

Στη φάση των «16» ήταν η δήθεν επική ανατροπή της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν που βασίστηκε σε μια σειρά από διαιτητικά σφάλματα (περιέργως όλα εις βάρος της γαλλικής ομάδας και όλα υπέρ των Καταλανών). Τώρα, στη φάση των «8» η Ρεάλ Μαδρίτης κάμπτει την αντίσταση της περίφημης και μαχητικής Μπάγερν με δύο γκολ οφσάιντ του ακριβοθώρητου Κριστιάνο Ρονάλντο. Και πριν από τα γκολ, ο διαιτητής είχε φροντίσει να αφήσει την ομάδα του Μονάχου με 10 παίκτες. Ε, κάπου παραπάει!

Στα 90′ η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να φέρει τον αγώνα στα ίσα, δηλαδή να προηγηθεί 2-1 (όσο είχε χάσει στο Allianz Arena) και να οδηγήσει το ματς στην παράταση. Κι ας έπαιζε με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής (με αδικαιολόγητη κίτρινη κάρτα, ένα ακόμα διαιτητικό «σφάλμα») του Βιδάλ. Και εκεί, στην παράταση, ανέλαβε ο πολύς Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει. Αλλά όντας εντελώς οφσάιντ. Εντελώς.

3F5CE34500000578-4423032-image-a-1_1492550797408

Το 2-2 ο Πορτογάλος το έκανε ύστερα από γέμισμα στην περιοχή του Σέρχιο Ράμος. Μόνο που όταν έγινε η ασίστ, ήταν πολύ πίσω από τους αμυντικούς της Μπάγερν. Είναι δυνατόν ο επόπτης γραμμών και ο διαιτητής να μην τον είδαν; Ή τον είδαν και έκαναν τα στραβά μάτια;

Και μετά ήρθε το 3-2, ένα τρίτο γκολ από τον μέγα Κριστιάνο. Ηταν το 100ο γκολ του στο Champions League. Και αυτό όμως ήταν οφσάιντ!

3F5CF69700000578-4423032-image-a-3_1492550803576

Μετά, με τους Βαυαρούς στο καναβάτσο ήρθε και το 4-2 από τον Ασένσιο για να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις. Αλλά πόσο μπορεί να ξεχαστεί μια τέτοια σφαγή;

O Ζεράρ Πικέ, της Μπαρτσελόνα, έσπευσε να σχολιάσει με μια διαδικτυακή… σιωπή τον τρόπο με τον οποίο η «μισητή» για τους Καταλανούς Ρεάλ επικράτησε. Εγραψε ένα σχόλιο στο twitter με τρεις τελίτσες: «…». Το σχόλιο ερμηνεύτηκε ως εναντίον της Ρεάλ και αναπαρήχθη ως τέτοιο από δεκάδες χιλιάδες φαν του twitter.

Αλλά πέρα από τα γκολ του Ρονάλντο, υπήρχε και η καθοριστική αποβολή του Αρτούρο Βιντάλ, ενός νευραλγικού παίκτη της Μπάγερν Μονάχου. Για ένα ακόμη ματς απέναντι στη Ρεάλ, η βαυαρική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Χιλιανός, ένας χαλκέντερος μέσος που πριν το ματς ποζάριζε ως ένας από τους 300 του Λεωνίδα αποβλήθηκε με μια τουλάχιστον υπερβολική δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε μια διαιτητική απόφαση που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα.

Μετά τον αποκλεισμό o Βιντάλ δεν είχε πρόβλημα να χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα «ληστεία» που διέπραξε ο διαιτητής Βίκτορ Κασάι. «Αυτός και όχι η Ρεάλ μας απέκλεισαν» είπε. «Είναι πολύ σκληρό όταν σου κλέβουν το παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο: δύο γκολ οφσάιντ και εγώ να αποβάλλομαι άδικα. Οταν δύο μεγάλες ομάδες σαν και αυτές συναντώνται στο Champions League, τέτοιες κλoπές δεν μπορούν να γίνονται» προσέθεσε για να συμπληρώσει: «Ημασταν στο 2-1 και αυτοί είχαν τρομοκρατηθεί. Τότε ο διαιτητής άρχισε το σόου του. Μπορούσες να το δεις ξεκάθαρα, ήταν άσχημο. Και έπειτα το συνηθισμένο συνέβη, μας άφησαν με έναν παίκτη λιγότερο. Ο διαιτητής μάς απέκλεισε. Από τη Ρεάλ δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ολος ο κόσμος το είδε».

2017-04-18T192013Z_135544813_MT1ACI14780688_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-MAD-BAY
Ο Κάρλο Αντσελότι είδε την ομάδα του να αδικείται. Ο Ζινεντίν Ζιντάν (σε δεύτερο πλάνο) πήρε μια άδικη πρόκριση. Αλλά μπορεί να ονειρεύεται ότι θα κατακτήσει ένα δεύτερο συνεχόμενο Champions League (Reuters)

O προπονητής της Μπάγερν, ο Κάρλο Αντσελότι, συμφώνησε με τον παίκτη του. Απλώς ήταν πιο διακριτικός στους χαρακτηρισμούς του. «Ο διαιτητής είχε μια κακή βραδιά. Ηταν χειρότερος από την απόδοσή μας» είπε ο σπουδαίος Ιταλός, ο οποίος ως παίκτης είχε σκοράρει σε εκείνο το μυθικό 5-0 της Μίλαν επί της Ρεάλ Μαδρίτης για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, μια νύχτα σαν κι αυτή, 19 Απριλίου του 1989. Αλλες εποχές….

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...