233
Ο τυνήσιος Ανίς Αμρί σκότωσε 12 άτομα με φορτηγό τον περασμένο Δεκέμβριο στο Βερολίνο | Reuters

Το ISIS έδωσε την εντολή για την επίθεση στην αγορά του Βερολίνου

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2017, 18:51
Ο τυνήσιος Ανίς Αμρί σκότωσε 12 άτομα με φορτηγό τον περασμένο Δεκέμβριο στο Βερολίνο
|Reuters

Το ISIS έδωσε την εντολή για την επίθεση στην αγορά του Βερολίνου

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2017, 18:51

Ο τυνήσιος Ανίς Αμρί, ο οποίος σκότωσε 12 ανθρώπους ρίχνοντας μία κλεμμένη νταλίκα πάνω στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε λάβει εντολές για την επίθεση, απευθείας από το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Μετά την επίθεση που σημειώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου, η τρομοκρατική οργάνωση είχε σπεύσει να αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Αλλά δεν είχε διευκρινιστεί αν η ίδια η οργάνωση σχεδίασε την επίθεση ή αν ο δράστης εμπνεύστηκε από καλέσματα των τζιχαντιστών και πείστηκε να πραγματοποιήσει ο ίδιος ένα χτύπημα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, που επικαλείται πληροφορίες που έλαβαν οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 8 Ιανουαρίου, ο Ανίς Αμρί δέχθηκε εντολές από ομάδα που είναι ενταγμένη στην οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

fortigo
Το πολωνικό φορτηγό που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα στην καρδιά της Γερμανίας (Reuters)

Ηταν γνωστό ότι ο 24χρονος Αμρί είχε συνδέσεις με τους τζιχαντιστές του ISIS. Σε βίντεο που είχε δημοσιεύσει η τρομοκρατική οργάνωση, εμφανίζεται ο ίδιος να ορκίζεται πίστη στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος. Στο υλικό ο Αμρί εκφράζει την επιθυμία του να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους που σκοτώνονται σε αεροπορικές επιδρομές.

Ο δράστης της επίθεσης είχε καταφέρει να διαφύγει από τη Γερμανία και να φτάσει μέχρι το Μιλάνο, όπου και σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, μία εβδομάδα μετά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...