313
Η Αντρεα Κρίστεα επισκεπτόταν το Λονδίνο με τον σύντροφό της | news.sky.com

Πέθανε η γυναίκα που είχε πέσει από τη γέφυρα του Γουέστμινστερ…

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2017, 11:38
Η Αντρεα Κρίστεα επισκεπτόταν το Λονδίνο με τον σύντροφό της
|news.sky.com

Πέθανε η γυναίκα που είχε πέσει από τη γέφυρα του Γουέστμινστερ…

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2017, 11:38

Η εικόνα ήταν από τις συγκλονιστικότερες που ήρθαν στο φως μετά την τρομοκρατική επίθεση της 23ης Μαρτίου στη γέφυρα του Γουέστμινστερ και στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Ενα βίντεο από μια μακρινή κάμερα έδειχνε ένα αυτοκίνητο να παρασύρει τους πεζούς στη γέφυρα του Γουέστμινστερ, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας πολλούς άλλους. Στο βίντεο φαινόταν και ένας άνθρωπος να πέφτει  από το πεζοδρόμιο στα νερά του ποταμού.

Ηταν η Αντρεα Κρίστεα, 31 ετών από τη Ρουμανία, η οποία πέθανε στο νοσοκομείο μετά από ημέρες μάχης για τη ζωή της. Είχε παρασυρθεί από το αυτοκίνητο του δράστη και έπεσε στα νερά, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις, χωρίς να καταφέρει να τις ανακτήσει ποτέ.

Η γυναίκα λάμβανε φαρμακευτική αγωγή και υποστηριζόταν τεχνητά, ωστόσο, όπως ανέφερε το νοσοκομείο, αυτή η υποστήριξη έληξε χθες Πέμπτη 6 Απριλίου.

Οπως είχε γίνει γνωστό, την ημέρα της επίθεσης, ήταν στο Λονδίνο με τον φίλο της, ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο λίγες μέρες μετά την επίθεση. Επρόκειτο να της κάνει πρόταση γάμου την ημέρα που έγινε η επίθεση, αναφέρει το Sky News.

Η οικογένεια και ο σύντροφός της σε κοινή ανακοίνωση ανέφεραν ότι «μετά από πάνω από δύο εβδομάδες μάχη για τη ζωή της, η αγαπημένη και αναντικατάστατη Άντρεα, – υπέροχη κόρη, αδελφή, σύντροφος και αφοσιωμένη φίλη και το γενναιόδωρο άτομο που μπορείτε να φανταστείτε –  αποκόπηκε με σκληρό και βίαιο τρόπο από τις ζωές μας με τον πιο άκαρδο τρόπο.

» Θα την θυμόμαστε πάντα ως την αχτίδα φωτός και η λάμψη της θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας».

Προσθέτουν ότι «η οικογένειά μας μαζί είναι υπόχρεη και ευγνωμονεί για τις προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού. Η ευγένειά τους είναι ασύγκριτη», καταλήγει η ανακοίνωση, που ευχαριστεί ακόμα και τη βρετανική κυβέρνηση.

Συνολικά πέντε άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένης και της Αντρεα) έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, ενώ νεκρός από τη φρουρά του Κοινοβουλίου έπεσε και ο δράστης. Οι τραυματίες ήταν 50, μεταξύ των οποίων δύο Ελληνες που ωστόσο δεν χρειάστηκαν νοσηλεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...