593
O Παναγιώτης Ηλιόπουλος απείλησε ότι η Χρυσή Αυγή θα γκρεμίσει το σπίτι του Μπελογιάννη! | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χρυσαυγίτικο παραλήρημα στη Βουλή για τον Μπελογιάννη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2017, 14:10
O Παναγιώτης Ηλιόπουλος απείλησε ότι η Χρυσή Αυγή θα γκρεμίσει το σπίτι του Μπελογιάννη!
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χρυσαυγίτικο παραλήρημα στη Βουλή για τον Μπελογιάννη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2017, 14:10

H κληρονομιά του Νίκου Μπελογιάννη, μετά τα εγκαίνια του μουσείου του στην Αμαλιάδα από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα, απασχόλησε και τη Βουλή, σε βαθμό που να επισκιάσει τη συζήτηση για την προανακριτική για τον πρώην υπουργό Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

Ολα τα μετεμφυλιακά βγήκαν στην επιφάνεια με πρωταγωνιστές μάλιστα αυτούς που κατά κανόνα θα έπρεπε να είναι οι πιο ψύχραιμοι, τους βουλευτές. Και καλά, ο υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Παναγιώτης Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής είναι γνωστός για τα ακροδεξιά του παραληρήματα. Επανέλαβε ένα ακόμη από το βήμα της Βουλής.

Αλλά ο Κώστας Τασούλας της ΝΔ; Τι νόημα έχει να καταφέρεται ενάντια στην ιδεολογία που είχε το ΚΚΕ μετά τον Εμφύλιο σε μια συζήτηση που αφορά στην προανακριτική επιτροπή για τα εξοπλιστικά; Διότι έτσι, διεκδικώντας παράσημα «δεξιοσύνης» (κατά το αριστεροσύνης), ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ φάνηκε σαν να ακολουθεί το σόου του Ηλιόπουλου, σαν να βρήκε και αυτός ευκαιρία να πει ότι «ο Μπελογιάννης δεν ήταν αγωνιστής της δημοκρατίας».

«Διαφωνώ ότι ήταν αγωνιστής της δημοκρατίας… Η επιδίωξη κομμουνιστικής δημοκρατίας δεν συνιστά πράξη δημοκρατίας» υποστήριξε για να συμπληρώσει: «Υπάρχουν κι άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, όχι μόνο η Αριστερά… Ο θάνατός του ήταν σκληρότατος. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι ενός πολύ σκληρού θανάτου που μπορεί κανείς να κρίνει να θεωρηθεί ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δημοκρατίας συνιστά πράξη δημοκρατίας», είπε συγκεκριμένα ο κ. Τασούλας.

Στις, από το βήμα της Βουλής, δηλώσεις του κ. Τασούλα αντέδρασαν από τα έδρανα του ΚΚΕ για να συνεχίσει ο βουλευτής της ΝΔ: «Αν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη (δηλαδή το ΚΚΕ) στη χώρα μας δεν θα επιτρεπόταν όχι απλώς να τα πω αυτά, αλλά ούτε και να τα σκεφτώ».

Ο κ. Τασούλας φάνηκε σαν να παίρνει τη σκυτάλη από τον Ηλιόπουλος.

Ο κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε τον Μπελογιάννη «αρχισφαγέα», προκαλώντας βεβαίως την οργή των βουλευτών που βρίσκονται στα αριστερά έδρανα.

«Χθες ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλήσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη. Για τον αρχισφαγέα του κομμουνιστικού κόμματος. Γι’ αυτόν που ευθύνεται για τόσα εγκλήματα εγκαινιάστηκε ένα μουσείο. Βέβαια για τον Παύλο Μελά, του οποίου το σπίτι ρημάζει στην Κηφισιά, δεν έχει ακουστεί ούτε μία λέξη» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής. Και παρά τις αντιδράσεις επέμεινε: «Τιμήσατε τον σφαγέα αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μη θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα».

«Κανένα σπίτι δεν μπορεί κανείς να γκρεμίσει», παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

«Καλά, θα έρθουμε στα πράγματα και θα δείτε» επέμεινε ο Ηλιόπουλος για να αποχωρήσει έπειτα φωνάζοντας.

Απαντώντας στην επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή ο εισηγητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, υπογράμμισε:

«Η φασιστική Χρυσή Αυγή δεν έχει καν το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στη δράση του Μπελογιάννη και του ΚΚΕ. Όταν αυτός πολεμούσε τους ναζί κατακτητές, αυτοί ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί τους, φορούσαν κουκούλες και έστελναν αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν την ήττα του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό».

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή για τη δημοκρατία το φασιστικό παραλήρημα

Για τις απειλές της ΧΑ εξέδωσε ανακοίνωση η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζοντας «φασιστικό παραλήρημα» και «προσβολή για τη δημοκρατία» την τοποθέτηση «του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης»

«Οι απειλές των νοσταλγών του Χίτλερ από το βήμα της Βουλής δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη: Θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα. Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και θα ανατρέψει τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...