269
|

Με μια ημέρα καθυστέρηση η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το Βατοπαίδι

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2017, 13:13

Με μια ημέρα καθυστέρηση η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το Βατοπαίδι

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2017, 13:13

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση μιας ημέρας ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τελικά ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης να αθωώσει όλους τους κατηγορουμένους στην υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Ολα τα κόμματα είχαν σχολιάσει τη δικαστική απόφαση από το μεσημέρι της Τρίτης, αλλά το κυβερνών κόμμα σιώπησε –σε βαθμό που η φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών» να το σημειώσει εμφανώς στο πρωτοσέλιδό της.

1_685

Η παράξενη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ έθρεψε εκ νέου τα σενάρια περί υπόγειων σχέσεων της Κουμουνδούρου με την «καραμανλική» πτέρυγα της ΝΔ, που έσπευσε να εκμεταλλευτεί τη δικαστική απόφαση περιγράφοντάς την ως δικαίωση. Ενδεικτική η δήλωση του αν. υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που φρόντισε να παραλληλίσει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας (στην «Ελευθερία του Τύπου) ότι «επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της». Ο κ. Παππαγγελόπουλος ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «χαλκεύτηκαν κατηγορίες, σχηματίστηκαν δικογραφίες, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, εκτελώντας συμβόλαια πολιτικά και επιχειρηματικά. Αυτά έχουν τελειώσει πια» προσέθεσε.

Τελικά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο γενικά για «τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας που δεν παραγράφονται»:

«Η αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων (μη πολιτικών προσώπων) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

» Υπενθυμίζουμε ότι η προσπάθεια αρπαγής και ανταλλαγής δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα, από την Μονή Βατοπεδίου δεν τελεσφόρησε, ακριβώς επειδή υπήρξε η αποκάλυψη και η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας και του τότε “Συνασπισμού”, επιτρέποντας σήμερα στη δικαιοσύνη να μιλά για “γη και περιουσία” που παραμένει στην κατοχή του δημοσίου» ανέφερε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...