307
|

Η Μέρκελ… θηλυκός Χίτλερ σε πρωτοσέλιδο τουρκικής εφημερίδας!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2017, 13:53

Η Μέρκελ… θηλυκός Χίτλερ σε πρωτοσέλιδο τουρκικής εφημερίδας!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2017, 13:53

Μαθήματα από την… «Αυγή» που προ διετίας παρουσίαζε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως αξιωματικό των διαβόητων SS, φαίνεται ότι πήραν οι Τούρκοι: μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα δημοσίευσε την Παρασκευή στην πρώτη της σελίδα ένα φωτομοντάζ που δείχνει τη γερμανίδα καγκελάριο σαν Χίτλερ. Βέβαια το σκίτσο εκείνο της «Αυγής» είχε αποκηρύξει ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας ενώ το πρωτοσέλιδο της Günes θα το αγκάλιαζε ευχαρίστως ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Χίτλερ στο γυναικείο», είναι ο τίτλος της Günes με έναν αγκυλωτό σταυρό, τη φράση #FrauHitler αλλά και με τη σημείωση «η άσχημη θεία» στο φωτομοντάζ το οποίο καταλαμβάνει τα τρία τέταρτα της πρώτης σελίδας της εφημερίδας.

Το πρωτοσέλιδο απηχεί τη ρητορική του Ερντογάν. Πρόσφατα ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τη Γερμανία και την Ολλανδία για «ναζιστικές πρακτικές» μετά την απαγόρευση συγκεντρώσεων στο έδαφός τους υπέρ του τουρκικού δημοψηφίσματος για την διεύρυνση των εξουσιών του.

«Αγκαλιάζοντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις (…) η Γερμανία βάζει όλη την Ευρώπη εναντίον της Τουρκίας» γράφει η Günes στον υπότιτλό της. Η εφημερίδα απηχεί έτσι τις κατηγορίες της τουρκικής κυβέρνησης κατά του Βερολίνου ότι προστατεύει τους κούρδους αυτονομιστές και τους φερόμενους ως πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου.

Η γερμανίδα καγκελάριος αντέδρασε στις κατηγορίες αυτές καλώντας την Τουρκία να «διατηρήσει την ψυχραιμία της». Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως «οι συγκρίσεις με τον ναζισμό είναι πάντα παράλογες και άτοπες επειδή ισοδυναμούν με υποβάθμιση των εγκλημάτων του εθνικοσοσιαλισμού κατά της ανθρωπότητας».

Στην ιστοσελίδα της η Günes δημοσίευσε ένα άλλο φωτομοντάζ της καγκελαρίου με μουστάκι σαν βούρτσα να απευθύνει τον χαιρετισμό των ναζί, υπό τον τίτλο: «Δεν υπάρχει διαφορά με τον Χίτλερ».

Η Τουρκία είχε καταδικάσει ένα πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας Bild που υποστήριζε ότι λέει «την αλήθεια στα μούτρα» του προέδρου Ερντογάν, κηρύσσοντάς τον ανεπιθύμητο πρόσωπο στη Γερμανία και καταγγέλλοντας την «τρέλα (του) για την εξουσία».

Το άρθρο αυτό είναι «προϊόν μιας νοοτροπίας που τροφοδοτείται από τον ρατσισμό και την ξενοφοβία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...