817
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Περιέγραψε μια ωραιοποιημένη κατάσταση στον χώρο της Υγείας και προανήγγειλε χιλιάδες προσλήψεις | INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Εξεταστική για «σκάνδαλα στην Υγεία» ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2017, 12:33
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Περιέγραψε μια ωραιοποιημένη κατάσταση στον χώρο της Υγείας και προανήγγειλε χιλιάδες προσλήψεις
|INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Εξεταστική για «σκάνδαλα στην Υγεία» ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2017, 12:33

Ηταν μια καλή ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει την ατζέντα. Να προσπεράσει τις δυσκολίες με τη διαπραγμάτευση, τα μέτρα που ζητούν οι Θεσμοί και την απαξίωση των πολυδιαφημισμένων «αντίμετρων» και να μιλήσει για σκάνδαλα του παρελθόντος, να αναλύσει τι χάος παρέλαβε και πόσο καλά τα καταφέρνει. Η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας στο πλαίσιο της «ώρας του Πρωθυπουργού» ήταν μια τέλεια πάσα για τον κ. Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε λοιπόν στην Ολομέλεια τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας» και εξήγησε πως η πρόταση θα κατατεθεί σε λίγες ημέρες από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Προειδοποίησε δε «πως μπορεί κάποιοι να χάσουν το χαμόγελό τους».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «πάρτι των προηγούμενων κυβερνήσεων στο χώρο της υγείας» λέγοντας ότι πολλά στελέχη των κυβερνήσεων αυτών «δεν είχαν το μυαλό τους στη δουλειά αλλά στον πλουτισμό τους και τα σκάνδαλα».

Ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση Novartis μπορεί να είναι «μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη Siemens από πλευράς ζημίας για το ελληνικό Δημόσιο». Αναφέρθηκε ονομαστικά στις υποθέσεις Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, Ερρίκος Ντυνάν, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει ούτε καρφίτσα να πέσει κάτω, το πάρτι θα έρθει στην επιφάνεια και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Εκτενή αναφορά έκανε και στην κίνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσει προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαντωνίου λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖA δεν μπορούσε να βάλει στο συρτάρι την δικογραφία» και διερωτήθηκε αν μόνο ο Ακης Τσοχατζόπουλος τα έχει κάνει όλα σε αυτήν τη χώρα. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο κ. Παπαντωνίου ζει στην Ελβετία, ενώ ο γιος του είναι σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ηταν εμφανές ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε να αλλάξει το πεδίο. Να μην αναφερθεί στα σοβαρότατα προβλήματα της οικονομίας και να επιτεθεί με κάθε τρόπο σε αυτό που στο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφεται ως «παλιό» –σε αντιδιαστολή με το «νέο» που υποτίθεται ότι πρεσβεύει ο δήθεν άσπιλος κυβερνητικός συνασπισμός.

Επιτέθηκε λοιπόν και στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Χωρίς να τον κατονομάσει ανέφερε ότι θα είχε πρόβλημα αν έρχονταν στο φως τόσες αποκαλύψεις για σκάνδαλα υπουργών. «Αλλά εκείνος πηγαίνει στους Δελφούς και το παίζει σοφός δίνοντας συμβουλές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Στους ισχυρισμούς του Πρωθυπουργού για τα θέματα της υγείας αντέδρασε έντονα από το έδρανό του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης με τον κ. Τσίπρα να του υποδεικνύει να καθίσει κάτω, παρατηρώντας ότι η βουλή δεν είναι «χώρος τηλεπωλήσεων».

Οπως αναμενόταν ο Πρωθυπουργός παρουσίασε στην ομιλία του μια ωραιοποιημένη κατάσταση στο χώρο της Υγείας κάνοντας λόγο «για μεγάλο κατόρθωμα της κυβέρνησης» αλλά και ένα «μικρό θαύμα» ενώ προανήγγειλε περίπου 12.000 προσλήψεις το επόμενο διάστημα στα νοσοκομεία, αύξηση των κλινών στις μονάδες εντατικής αλλά και λειτουργία 235 κέντρων πρωτοβάθμιας υγείας μέχρι το τέλος του χρόνου!

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση στο χώρο της υγείας και όχι μόνο εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης που είχε υποβάλει την ερώτηση στον πρωθυπουργό. Είπε ότι ο κ Τσίπρας «δεν ξέρει τι του γίνεται ή ζει στον κόσμο του» ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση ζητώντας από τον πρωθυπουργό να κάνει πίσω στα εργασιακά στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων για να κλείσει η αξιολόγηση αλλιώς να παραιτηθεί γιατί οι δανειστές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.

Γεωργιάδης: «Ευπρόσδεκτη η Εξεταστική, να διερευνηθεί και το σήμερα»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «ευπρόσδεκτη» την πρόταση του Πρωθυπουργού για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. «Η κυβέρνηση -που πεισματικά αρνείται να κάνουμε Eξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τα capital controls- προανήγγειλε σήμερα Εξεταστική για την Υγεία. Εξαιρετικά ευπρόσδεκτη», είπε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε ακόμη «να διερευνηθούν όλα – φυσικά μέχρι σήμερα, για να ξέρει ο ελληνικός λαός με απόλυτη διαφάνεια πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματά του. Εκεί θα δούμε πολλά για την “πρώτη φορά Αριστερά”».

Χριστοφιλοπούλου: «Εξεταστική και για τα πεπραγμένα Πολάκη»

Η αρμόδια βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέματα Υγείας Εύη Χριστοφιλοπούλου συμφώνησε με τη σύσταση Εξεταστικής, τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι θα εξεταστούν και τα πεπραγμένα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη «ιδίως για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015, όπως αναφέρει η σχετική αναφορά που έχει κατατεθεί στη Δικαιοσύνη».

«Με καμία επιχείρηση σκανδαλολογίας δεν μπορεί να καλύψει τη διάλυση που έχει φέρει στο σύστημα υγείας. Ο κ. Τσίπρας με τα ψέματα και τις αυταπάτες του βλάπτει σοβαρά την υγεία» υπογράμμισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Θεοδωράκης: «Συμφωνούμε και έχουμε πολλά να πούμε»

Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής τάχθηκε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Εξεταστική και για την Υγεία. Συμφωνούμε και έχουμε πολλά να πούμε. Αν και για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όλα αυτά είναι αντίμετρα για να περάσουν τα μέτρα», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης στον λογαριασμό του στο Twitter.

Θετική στη σύσταση Εξεταστικής για την Υγεία δήλωσε και η Ενωση Κεντρώων.

ΚΚΕ: «“Ναι” στην Εξεταστική, αλλά δεν έχουμε αυταπάτες»

«Ναι» στην Εξεταστική είπε και το ΚΚΕ, όπως γνωστοποίησε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας ωστόσο ότι «το κόμμα δεν έχει αυταπάτες». Κατά τον κ. Καραθανασόπουλο, η κυβέρνηση στην «ώρα του Πρωθυπουργού» προσέφερε «θεάματα και μάλιστα κακόγουστα, χωρίς όμως άρτο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...