291
Στιγμιότυπο από την τελευταία συνάντηση Τσίπρα - Καμίνη στο Μαξίμου τον Ιανουάριο του 2016 | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσίπρας καλεί Καμίνη στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2017, 16:57
Στιγμιότυπο από την τελευταία συνάντηση Τσίπρα - Καμίνη στο Μαξίμου τον Ιανουάριο του 2016
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσίπρας καλεί Καμίνη στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2017, 16:57

Από την τελευταία φορά που ο Γιώργος Καμίνης διέβη το κατώφλι του Μαξίμου έχουν περάσει 14 μήνες. Ηταν δύσκολοι μήνες κατά τους οποίους μεσολάβησαν και άλλαξαν πολλά. Αυτό που συνέβη κυρίως ήταν η δραματική κατάρρευση της δημόσιας ασφάλειας στην πόλη – σε βαθμό που ο δήμαρχος Αθηναίων να φτάσει να επιρρίψει ανοιχτά ευθύνες στην κυβερνητική αβελτηρία και στην πρόδηλη ανικανότητα του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, την παραίτηση του οποίου ζήτησε επανειλημμένως ιδίως το τελευταίο διάστημα. Επομένως η συνάντηση αύριο, Πέμπτη, του κ. Καμίνη με τον Αλέξη Τσίπρα στο πρωθυπουργικό μέγαρο έχει ξεχωριστό (και πολιτικό) ενδιαφέρον.

Το ζήτημα της ασφάλειας στην πρωτεύουσα είναι σταθερά ψηλά στην ατζέντα του δημάρχου Αθηναίων και θα κυριαρχήσει το τετ α τετ με τον κ. Τσίπρα.

Ο τελευταίος κάλεσε τον κ. Καμίνη σε συνάντηση με θέματα που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού (υπάρχει το υπό ανέγερση τζαμί, οι υφιστάμενες δομές των προσφύγων στον χώρο που κάποτε κυριαρχούσε το σχέδιο για ένα νέο γήπεδο του ΠΑΟ και μια γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης) καθώς και με το σχέδιο για τη χρήση του πάρκου Γουδή.

Σε κάθε περίπτωση και πέρα από το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ δύο ανδρών, το ραντεβού μεταξύ των δύο ανδρών παραμένει πολιτικό. Πέραν από τα ζητήματα των σχέσεων του κ. Καμίνη με τον κ. Τόσκα, είναι από τη μία γνωστό ότι ο δήμαρχος Αθηναίων διεκδικεί για τον εαυτό του έναν διακριτό ρόλο στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ παράλληλα ο κ. Τσίπρας πέραν του όποιου φλερτ με τη σοσιαλδημοκρατία αντιλαμβάνεται ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι πια και τόσο μακριά: απέχουμε μόλις δύο χρόνια από την άνοιξη του 2019 όταν η ΝΔ δύσκολα θα αποφύγει τον πειρασμό να κατεβάσει για υποψήφιο δήμαρχο έναν υποψήφιο πρώτης γραμμής – και όχι του επιπέδου Αρη Σπηλιωτόπουλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...