337
Πέντε από τα σκυλιά με χριστουγεννιάτικη αμφίεση | The Presidential Blue House/News1 via REUTERS

Γιατί παράτησε η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας τα σκυλιά της;

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2017, 19:15
Πέντε από τα σκυλιά με χριστουγεννιάτικη αμφίεση
|The Presidential Blue House/News1 via REUTERS

Γιατί παράτησε η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας τα σκυλιά της;

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2017, 19:15

Οταν μετά από μήνες αντιπαραθέσεων και διαδηλώσεων, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Κορέας επικύρωσε την απόφαση για την καθαίρεση της προέδρου Παρκ Γκεούν-χιέ, πολλοί Νοτιοκορέατες ανέπνευσαν με ανακούφιση για το τέλος μιας πολιτικής περιπέτειας.

Φαίνεται όμως ότι η οριστική αποχώρηση της Παρκ από το προεδρικό μέγαρο, έμειναν και άλλες εκκρεμείς υποθέσεις.

Μία από αυτές είναι η τύχη των  σκυλιών της πρώην προέδρου, τα οποία εγκατέλειψε, όπως την κατηγορούν φιλοζωικές οργανώσεις.

Η Παρκ αποπέμφθηκε λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση της στενής φίλης της Τσόι Σουν-ιλ, η οποία κατηγορείται για διαφθορά. Μετά την αποπομπή από την προεδρία η Παρκ έχει χάσει την ασυλία της και πλέον θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Εφυγε από το προεδρικό μέγαρο το περασμένο Σαββατοκύριακο, γράφει το BBC, και μετακόμισε στην κατοικία της σε ακριβή συνοικία της Σεούλ. Πίσω έμειναν εννέα υπέροχα σκυλιά Τζίντο.

South Korea's former president Park Geun-hye and her pet dogs are seen in this handout picture provided by the Presidential Blue House and released by News1 on September 20, 2015. The Presidential Blue House/News1 via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. SOUTH KOREA OUT. FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVE.
Η πρώην πρόεδρος με τα κουταβάκια της τον Σεπτέμβριο του 2015 (The Presidential Blue House/News1 via REUTERS)

Η Παρκ, όπως έγραφαν τα κορεατικά μέσα, έδειχνε μεγάλη αγάπη για τα σκυλιά. Το 2013, όταν κέρδισε τις εκλογές και εγκαταστάθηκε στην προεδρική κατοικία, είχε ήδη ένα ζευγάρι, το οποίο γέννησε τα κουτάβια, μερικά από τα οποία χάρισε.

Φιλοζωικές οργανώσεις υποστηρίζουν τώρα ότι, επειδή τα άφησε φεύγοντας, μπορεί να παραβίασε τους νόμους  για την προστασία των ζώων.

Το προεδρικό μέγαρο από την πλευρά του απορρίπτει την καταγγελία και υποστηρίζει ότι τα σκυλιά δεν είναι καλό να απομακρύνονται από το σπίτι τους. Προσθέτει ότι η πρώην πρόεδρος ζήτησε από το προσωπικό του μεγάρου να βρουν, αν χρειαστεί, καλές ανάδοχες οικογένειες για τα κουτάβια.

Αλλος ένας μικρός νομικός πονοκέφαλος για την πρώην πρόεδρο ή μια σκοτούρα λιγότερη; Οπως και αν έχει εννέα τζίντο ψάχνουν οικογένεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...