198
Ο Μιχάλης Σάλλας | SOOC

Συμμετοχή του Lyktos Group, συμφερόντων Μιχάλη Σάλλα, στη Wealth Financial Services

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2017, 16:41
Ο Μιχάλης Σάλλας
|SOOC

Συμμετοχή του Lyktos Group, συμφερόντων Μιχάλη Σάλλα, στη Wealth Financial Services

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2017, 16:41

Σε μια ακόμη στρατηγική τοποθέτηση στον εγχώριο χρηματοοικονομικό κλάδο προχώρησε το Lyktos Group, συμφερόντων Μιχάλη Σάλλα.

Έχοντας ήδη, μέσω της Lyktos Participations προχωρήσει, μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην απόκτηση ποσοστού 21,50% της συνεταιριστικής Παγκρήτιας Τράπεζας, ο όμιλος πραγματοποίησε ακόμη μια τοποθέτηση αποκτώντας ποσοστό στην εταιρεία Wealth Financial Services.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο της διαχείρισης περιουσίας (wealth management), διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ομάδα παροχής επενδυτικών συμβουλών στη χώρα, αποτελούμενη από εξειδικευμένα στελέχη με πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, partners είναι οι κύριοι Κωνσταντίνος Βουργάνας, Ιωάννης Ηλιόπουλος, Αθανάσιος Κοντονίκας, Παναγιώτης Πουλής και Φάνης Μυλωνάς.

Η Wealth Financial Services συνεργάζεται αποκλειστικά με τη διεθνούς εμβέλειας χρηματιστηριακή εταιρία Euroxx ΑΧΕΠΕΥ και προσφέρει εύρος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε χαρτοφυλάκια πελατών αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την συμμετοχή επενδυτών σε ομόλογα μεγάλων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, μεταξύ των οποίων στις MLS Πληροφορική, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, MOTOR OIL και ΙΚΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή του Lyktos Group στην Wealth Financial Services είναι της τάξης του 20%. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για τη Wealth Financial Services η οποία θα ενισχυθεί με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Lyktos Group στον χρηματοοικονομικό χώρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...