310
|

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία των Femen κατά της Λεπέν

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2017, 14:53

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία των Femen κατά της Λεπέν

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2017, 14:53

Δεν είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση Femen βάζει στο στόχαστρο την Μαρίν Λεπέν. Είναι όμως η πρώτη φορά που η ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας βρίσκεται ενώπιον μιας γυμνόστηθης ακτιβίστριας κατά τη διάρκεια αυτής της ούτως ή άλλως ταραχώδους προεκλογικής εκστρατείας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι, στην οποία η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου θέλησε να παρουσιάσει το σχέδιό της για τις διεθνές σχέσεις της Γαλλίας και εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μια διαδηλώτρια, η οποία είχε παρεισφρήσει στο ακροατήριο, πετάχτηκε ξαφνικά από τη θέση της γυμνόστηθη και άρχισε να φωνάζει: «Μαρίν, ψεύτικη φεμινίστρια!».

Στο γυμνό κορμί της η ακτιβίστρια είχε γράψει συνθήματα κατά της Λεπέν, η οποία είναι φαβορί για την πρωτιά στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο.

Security and journalists react as a topless activist of women's rights group FEMEN shouts as Marine Le Pen, French National Front (FN) political party leader and candidate for French 2017 presidential election, attends a news conference in Paris, France, February 23, 2017. REUTERS/Philippe Wojazer TEMPLATE OUT.

Ακολούθησε αναστάτωση και έπειτα οι σωματοφύλακες της Λεπέν έπιασαν τη διαδηλώτρια και σηκώνοντας τη στα χέρια την έβγαλαν έξω από την αίθουσα, ενώ εκείνη συνέχιζε να φωνάζει. Η συνέντευξη Τύπου συνεχίστηκε κανονικά.

16832303_834732933344609_1262006170293296069_n

Αργότερα η οργάνωση Femen, δημοσιοποίησε στο προφίλ της στο Facebook σχόλιο για την πολιτικό λέγοντας: «Τίποτα στο πρόγραμμα της Μαρίν Λεπέν δεν προωθεί την ενίσχυση των γυναικών, καμία πρόταση δεν έχει γίνει για περισσότερη ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα. Η Λεπέν είναι μια ψεύτικη δημοκράτης, δεν είναι ούτε φεμινίστρια, ούτε κοσμική, ούτε υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα… όμως είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές!».

H Femen ιδρύθηκε στην Ουκρανία το 2008, όμως έχει την έδρα της στο Παρίσι. Τα μέλη της υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών και μάχονται κατά του σεξισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...