255
|

Θρίλερ με «τουρκικό ελικόπτερο που έπεσε στα Ιμια»

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2017, 17:45

Θρίλερ με «τουρκικό ελικόπτερο που έπεσε στα Ιμια»

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2017, 17:45

Το θρίλερ με την πτώση τουρκικού ελικοπτέρου στα Ιμια φαίνεται ότι ήταν… «fake news» καθώς δεν επιβεβαιώνεται, από καμία πλευρά, όμως είναι ενδεικτικό της «ευαίσθητης ισορροπίας» που έχει διαμορφωθεί με την διαρκή και κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή. Επιπλέον, ελληνικές ιστοσελίδες έσπευσαν να μεταδώσουν την είδηση δημιουργώντας φυσικά σύγχυση.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης (φιλοκυβερνητικά αλλά όχι όμως μεγάλης εμβέλειας) ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής είχε καταπέσει στην περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ελικόπτερο πραγματοποιούσε χαμηλές πτήσεις πάνω από τις βραχονησίδες και φερόταν να έχει πέσει σε διεθνή ύδατα. Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως έσπευσαν τουρκικά και ελληνικά μέσα διάσωσης.

Από ελληνικής πλευράς πάντως, δεν επιβεβαιώθηκε η πτώση του ελικοπτέρου. Στο σημείο έσπευσε πλωτό σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου δεν είδε κάτι.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο protothema.gr, ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι «δεν έχει συμβεί τίποτα στα Ίμια. Το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων δεν έχει σημειώσει το παραμικρό».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ευρισκόμενος στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων με όλους τους αρχηγούς του στρατού, σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου newsit.gr διέψευσε ότι υπήρξε περιστατικό και τόνισε ότι στην περιοχή υπάρχει κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και πλοίο του Λιμενικού που παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των Τούρκων.

Ο υπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις, καθώς όλα τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν πως την ώρα που «έπεσε το ελικόπτερο», γύρω από το νησί βρισκόντουσαν ελληνικές δυνάμεις με σκάφη και με ελικόπτερα.

Αργότερα κυκλοφόρησε βίντεο του τουρκικού πρακτορείου Anadolou με την χαμηλή πτήση του ελικοπτέρου πάνω από τα Ιμια, όπου το συνόδευσαν με τον τίτλο «Πτήση-έλεγχος πάνω από τα Ιμια».

https://youtu.be/Fgel805I1YA

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...