290
|

Να απέχει η αντιπολίτευση από την ψηφοφορία για τα μέτρα προτείνει ο Λοβέρδος

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2017, 12:53

Να απέχει η αντιπολίτευση από την ψηφοφορία για τα μέτρα προτείνει ο Λοβέρδος

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2017, 12:53

Μια ιδέα για την τακτική που θα μπορούσε να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία ψήφισης των νέων μέτρων που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση ύστερα από τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος: πρότεινε «να φύγει όλη η αντιπολίτευση από την Βουλή όταν θα ψηφίζονται τα μέτρα» και «να μείνουν μόνοι τους οι 153 να ψηφίσουν τα μέτρα» –ανέφερε δε ότι αυτή θα είναι η πρόταση που θα καταθέσει στα όργανα του κόμματος.

«Οχι παιχνίδια με εμάς, φτάνει πια με τα παιχνίδια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Οσον αφορά την συμφωνία σχολίασε πως «καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη, συμφώνησαν να… συμφωνήσουν. Το πότε θα συμφωνήσουν, θα δούμε». Εκτίμησε ακόμη πως κάτι τέτοιο, η ψήφιση των μέτρων και η επίτευξη συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης δηλαδή, δεν πρόκειται να γίνει μέσα στον Μάρτιο και πως πιθανώς μιλάμε για Απρίλιο ή για Μάιο…

Τώρα βέβαια είναι ένα ερώτημα ποια θα είναι η τακτική τελικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης -και ευρύτερα της αντιπολίτευσης- σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιλέξει να φέρει μαζί προς ψήφιση τόσο τα μέτρα, π.χ. μείωση αφορολόγητου, όσο και τα περίφημα «αντίμετρα» ώστε να περνάει και το μήνυμα του «μηδενικού κόστους». Τότε το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι θα κληθούν να απέχουν και από την ψήφιση μέτρων ελάφρυνσης, γεγονός που θα το εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Φώφη Γεννηματά πάντως, σε συνέντευξή της στο STAR ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε νέα μέτρα, είμαστε κατηγορηματικοί».

«Αυτά τα μέτρα», προσέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «είναι αποτέλεσμα της τυχοδιωκτικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της ανικανότητάς τους να φέρουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν κλίμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές, να πυροδοτήσουν την ανάπτυξη, να μπορέσουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...