338
O Κιντ Ροκ με τον Μιτ Ρόμνεϊ το 2012. Ο ρόκερ είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που στηρίζουν ανοιχτά τους Ρεπουμπλικανούς | Photo by Justin Sullivan/Getty Images/Ideal Images

Κιντ Ροκ: Ενας μέτριος ρόκερ για γερουσιαστής των ΗΠΑ;

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2017, 12:32
O Κιντ Ροκ με τον Μιτ Ρόμνεϊ το 2012. Ο ρόκερ είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που στηρίζουν ανοιχτά τους Ρεπουμπλικανούς
|Photo by Justin Sullivan/Getty Images/Ideal Images

Κιντ Ροκ: Ενας μέτριος ρόκερ για γερουσιαστής των ΗΠΑ;

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2017, 12:32

Με το Χόλιγουντ, το Μπρόντγουεϊ αλλά και τη μουσική βιομηχανία να τάσσονται παραδοσιακά υπέρ των Δημοκρατικών, το να βρουν οι Ρεπουμπλικανοί έναν καλλιτέχνη να θέλει να ταυτιστεί μαζί τους είναι δύσκολο. Αυτή είναι η περίπτωση του μουσικού Κιντ Ροκ (κατά κόσμον Ρόμπερτ Ρίτσι): Ενας μέτριος ρόκερ που τραγουδάει για την Αλαμπάμα και ποζάρει με την αμερικανική σημαία, ένας darling της αμερικανικής Δεξιάς δηλαδή, ο οποίος τόσα χρόνια έσπευδε όποτε χρειαζόταν να σώσει την παρτίδα του σόου για τους ρεπουμπλικανούς υποψηφίους, δίνοντας συναυλίες στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις.

Ο 46χρονος Κιντ Ροκ, λοιπόν, ετοιμάζεται τώρα να κατεβεί στον στίβο της πολιτικής, ως υποψήφιος γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών στο Μίσιγκαν.

Στις ΗΠΑ δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο καλλιτέχνες και διασημότητες να διεκδικούν πολιτικά αξιώματα. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν υπήρξε ηθοποιός γουέστερν προτού γίνει κυβερνήτης της Καλιφόρνιας και έπειτα για οκτώ χρόνια πρόεδρος της χώρας. Και ο Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ ήταν κυβερνήτης της Καλιφόρνια. O Φρεντ Τόμσον ήταν δικηγόρος και ηθοποιός («Die Hard 2», «Law and Order» και τελικά έγινε γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών για το Τενεσί.

Τώρα φαίνεται πως είναι η σειρά του Κιντ Ροκ. Ο γεννημένος στο βιομηχανικό Μίσιγκαν τραγουδιστής εμφανίζεται ως επικρατέστερος να επιλεγεί από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για να διεκδικήσει την έδρα στη Γερουσία από τον Ντέμπι Στέιμπνοου των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018.

Θεωρητικά είναι μια απίθανη περίπτωση – η έδρα κερδίζεται σταθερά από υποψηφίους των Δημοκρατικών. Ομως οι πρόσφατες προεδρικές εκλογές έδειξαν ότι οι Ρεπουμπλικανοί, χάρη στον Ντόναλντ Τραμπ, διεισδύσουν σε κάστρα του Δημοκρατικού Κόμματος και το Μίσιγκαν το κέρδισε ο 70χρονος μεγιστάνας από τη Χίλιαρι Κλίντον για 10.000 ψήφους.

Ο Ροκ στήριξε δημοσίως τον Μιτ Ρόμνεϊ στις εκλογές του 2012, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλα τέσσερα χρόνια Ομπάμα» και δεν πτοήθηκε από τη συντριβή που υπέστησαν τότε οι Ρεπουμπλικανοί. Επέστρεψε εφέτος ως υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα πουλάει αναμνηστικά του Τραμπ στον ιστότοπό του. Από τα πιο δημοφιλή είναι ένα μπλουζάκι που γράφει «God, Guns &Trump» («Θεός, Οπλα και Τραμπ»).

ggt

Ο Θεός να μας φυλάει, δηλαδή μην βγει και αυτός στη Γερουσία…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...