271
|

Απορρίφθηκε το αίτημα του οίκου Gucci για επίδειξη στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2017, 21:38

Απορρίφθηκε το αίτημα του οίκου Gucci για επίδειξη στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2017, 21:38

Ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του οίκου Gucci για την πραγματοποίηση επίδειξης μόδας στην Ακρόπολη. Το ΚΑΣ είπε προς τους εκπροσώπους του οίκου ότι ο Παρθενώνας είναι παγκόσμιο σύμβολο και πως, παρά το οικονομικό δέλεαρ, δεν διατίθεται για εμπορικούς σκοπούς. Ο οίκος Gucci προσπάθησε να αποσπάσει την έγκριση του ΚΑΣ προσφέροντας, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, σημαντικά ανταλλάγματα.

Η επίδειξη θα είχε διάρκεια 15 λεπτών και η πασαρέλα επρόκειτο να στηθεί ανάμεσα στο Ερέχθειο και στον Παρθενώνα. Τα καμαρίνια θα ήταν στο παλαιό μουσείο της Ακρόπολης.Την επίδειξη θα παρακολουθούσαν 300 καλεσμένοι. Το 10% θα ήταν Ελληνες. Επίσης άλλοι 30 θα ήταν γνωστές προσωπικότητες του Χόλιγουντ με διεθνή κοινωνική δράση. Και οι υπόλοιποι 280 θα ήταν δημοσιογράφοι και εκδότες από όλο τον κόσμο. Ο οίκος Gucci θα προσέφερε 2 εκατ. ευρώ σε μετρητά και άλλα 55 εκατ. ευρώ σε δράσεις προβολής της επίδειξης ανά τον κόσμο.

Στη γνωμοδότηση του ΚΑΣ αναφέρεται ότι «ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO».

«Η Ακρόπολη και τα μνημεία της, είναι μοναδικά σύμβολα και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα της εκδήλωσης» αναφέρεται στην απόφαση, η οποία θα πάει προς υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου. nωρίτερα, ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής είχε δηλώσει: «Ο Παρθενώνας και η Ακρόπολη δεν χρειάζονται διαφήμιση. Δεν υπάρχει όφελος από μια τέτοια εκδήλωση. Το θέμα είναι να μην υποτιμηθεί το σύμβολο και να γίνει απλά ένα σκηνικό, γιατί το κεντρικό θέμα δεν θα είναι η Ακρόπολη αλλά η πασαρέλα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...