471
H αίθουσα του δικαστηρίου μετετράπη σε πολεμική ζώνη | twitter

Ενταση, ύβρεις, εκτόξευση αντικειμένων και διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2017, 17:27
H αίθουσα του δικαστηρίου μετετράπη σε πολεμική ζώνη | twitter

Ενταση, ύβρεις, εκτόξευση αντικειμένων και διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2017, 17:27

Πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει τη συνεδρίαση για τις 16 Φεβρουαρίου.

Το δικαστήριο διακόπηκε, όταν εντός της αίθουσας η κατάσταση παρεκτράπηκε με τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν αντικείμενα στην απέναντι πλευρά, από την οποία έρχονταν απαντήσεις.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να εκκενωθεί η αίθουσα, η έδρα αποσύρθηκε και διακόπηκε η ακροαματική διαδικασία.

Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες μέλη αντιφασιστικών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008.

upl58a2eaac83540
(Twitter)

Σύμφωνα με καταγγελίες τους, η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο εντός της δικαστικής αίθουσας σε πολλούς από αυτούς, ενώ, όπως λένε, υπήρχαν κενές θέσεις. Και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, είχαν προσέλθει στο δικαστήριο αρκετοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν τη δίκη στους, στους οποίους -όπως καταγγέλθηκαν- επιτράπηκε η είσοδος από την Αστυνομία.

Η έκρηξη εκδηλώθηκε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος -στο δικαστήριο- συντρόφων του.

Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και «π…..ς γιοι αναρχικοί» και άτομα να πετούν αντικείμενα. Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στη μέση και την έδρα του δικαστηρίου να αποχωρεί.

Η ένταση με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε, ωστόσο, η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 16 Φεβρουαρίου.

ΕΛΑΣ: «Power bank και όχι κάμερα στη στολή του αστυνομικού των ΜΑΤ»

Δεν ήταν κάμερα η συσκευή που είχε στη στολή του ο άνδρας των ΜΑΤ στα δικαστήρια, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ.

Νωρίτερα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε μια φωτογραφία αστυνομικού με συσκευή, που παρέπεμπε σε μικρή κάμερα προσαρμοσμένη στη στολή του.

Ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον διευθυντή των ΜΑΤ, ο ένστολος κλήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να γίνει έλεγχος της συσκευής.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φορητή μπαταρία – φορητό φορτιστή (Power Bank), που φορτίζει κινητό τηλέφωνο και ασύρματο ακουστικό (Bluetooth).

Οπως επεσήμανε ο ανώτατος αξιωματικός, λόγω του προβλήματος στις επικοινωνίες, ίδια συσκευή και bluetooth, έχουν και άλλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ, εν ώρα υπηρεσίας.

To Ποτάμι για τα επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Οι μάσκες των νεοναζιστών έπεσαν

Ανακοίνωση για τα σοβαρά επεισόδια που προκλήθηκαν στην δίκη της Χρυσής Αυγής εξέδωσε το Ποτάμι.

«Οι μάσκες των νεοναζιστών έπεσαν. Με τις πρωτοφανείς προκλήσεις τους αποδεικνύουν πόσο αλλεργικοί είναι στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών», τονίζεται αρχικά.

«Μόνο ντροπή προκαλεί η πρωτοφανής συμπεριφορά τους, που δεν σεβάστηκαν ούτε την αίθουσα του Δικαστηρίου στο οποίο δικάζονται! Ντροπή και θλίψη που αυτό το κόμμα κάποιοι Έλληνες πολίτες έστειλαν δυστυχώς στη Βουλή. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία ούτε για αυτούς. Με αυτούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλει να έχει διαύλους; Αυτοί, πιστεύει αλήθεια, ότι μπορούν να αλλάξουν;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...