562
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας επιχείρησε με έκτακτη συνέντευξη Τύπου να αναδείξει το θέμα ως μείζον πολιτικό ζήτημα. | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

«Ενοχα μυστικά» και εύλογες απορίες για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2017, 14:07
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας επιχείρησε με έκτακτη συνέντευξη Τύπου να αναδείξει το θέμα ως μείζον πολιτικό ζήτημα.
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

«Ενοχα μυστικά» και εύλογες απορίες για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2017, 14:07

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το μέχρι πρότινος άγνωστο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι εντάσσεται στο πλαίσιο των «εκτός τελετουργιών» δραστηριοτήτων που οφείλει να έχει ο Πρωθυπουργός, ώστε να δημιουργηθούν «θερμοκρασίες» και οφέλη για τη χώρα. Εντάξει, αυτά τα είπε ο ευπροσήγορος βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Σεβαστάκης, αλλά γενικά αυτό είναι το κλίμα: ο κ. Τσίπρας πρέπει να δρα και out of the box που λένε οι Αγγλοσάξονες  και «πολύ καλά έκανε» που πέταξε κυριακάτικα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη γαλλική πρωτεύουσα για να συναντηθεί χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν με τον επικεφαλής της L’ Oreal και κυρίως στελέχη της τράπεζας Rothschild που έχει αναλάβει επίσημος σύμβουλος για την έξοδο της χώρας μας στις αγορές.

Ομως για τη Νέα Δημοκρατία αυτό το ταξίδι συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα. Το ανέδειξε μέσα στο Σαββατοκύριακο ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης και το επιβεβαίωσε ως τέτοιο, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είπε ότι η σιωπή και οι υπεκφυγές της κυβέρνησης συνιστούν «ομολογία ενοχής».

Το επίκεντρο πάντως της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να έχει μετατοπιστεί. Δεν αφορά πλέον μόνο την χρήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου, που κι αυτό βέβαια θα αρκούσε ως πολιτικό ζήτημα αν αποδεικνυόταν ότι στη λίστα των επιβατών συμπεριλαμβάνονταν μέλη της οικογένειας του κ. Τσίπρα, όπως εικάζουν στελέχη της ΝΔ. Αφορά σε αυτές τις μυστικές επαφές του Πρωθυπουργού στο Παρίσι.

Ο κ. Κικίλιας, αναρωτήθηκε γιατί η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τα στελέχη του ομίλου Rothschild κρατήθηκε μυστική και γνωστοποιήθηκε μόνο έπειτα από έξι ημέρες και μόνο ύστερα από τις πιέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εθεσε ακόμη το ερώτημα για το αν υπήρχε σύμβαση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) με τον όμιλο Rothschild έως την 30η Ιανουαρίου, όταν έγινε η συνάντηση στο Παρίσι.

«Ποιος είναι ο λόγος που συναντήθηκε μόνος του ο κ. Τσίπρας με στελέχη της Rothschild, και μάλιστα Κυριακή απόγευμα; Είχε ενημερωθεί σχετικά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος; Γνώριζε ο Πάνος Καμμένος για τη συνάντηση αυτή;», συνέχισε ο κ. Κικίλιας.

Η αναφορά του εκπροσώπου της ΝΔ στον συγκυβερνήτη Καμμένο δεν είναι τυχαία. Στη μυθολογία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων οι Ρότσιλντ, μεταξύ άλλων τραπεζιτών, έπαιξαν ρόλο ώστε η χώρα μας να παγιδευτεί στην περιπέτεια των μνημονίων. «Επιμένει ο Πάνος Καμμένος στις απόψεις του που διατύπωνε επί χρόνια για τη Rothschild;» ρώτησε με νόημα ο κ. Κικίλιας.

Και συνέχισε: «Με ποιους συναντήθηκε στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, κ. Καλογήρου και ποιοι ακριβώς επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος από τη Λισαβόνα στο Παρίσι;», αναρωτήθηκε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας πως επιβάλλεται να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η λίστα των επιβατών.

Νωρίτερα τη σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους και της επενδυτικής τράπεζας Rothschild ζήτησε με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος με νέες δηλώσεις του υποστήριξε ότι αν ο κ. Τσίπρας πράγματι συναντήθηκε με εκπροσώπους της τράπεζας η συνάντηση θα έπρεπε οπωσδήποτε να περιλαμβάνει στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

Οι απορίες που διατυπώνει πλέον η ΝΔ ξεφεύγουν από το θυμικό και τον γνωστό λεκτικό οίστρο του κ. Γεωργιάδη και ακολουθούν μια πιο ψύχραιμη λογική. Συνήθως οι Πρωθυπουργοί –ακόμα και αυτοί της χειμαζόμενης Ελλάδας– δέχονται επενδυτές στο Μαξίμου και δεν πάνε να τους βρουν αυτοί κυριακάτικα κάπου στο Παρίσι χωρίς να έχουν ειδοποιήσει κανέναν. Επιπλέον όταν είναι να συναντήσεις στελέχη για να βγει η χώρα στις αγορές είναι λογικό να αναμένει κανείς ότι θα έχεις μαζί σου τον άνθρωπο που θα υλοποιήσει αυτό το εγχείρημα, δηλαδή τον υπουργό Οικονομικών. Και όντως, πώς ξαφνικά προέκυψε η Rothschild ως σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ;

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...