284
|

Βενιζέλος: «Αν ο Τσίπρας είχε αίσθηση ευθύνης θα είχαμε εκλογές από… προχθές»

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2017, 15:57

Βενιζέλος: «Αν ο Τσίπρας είχε αίσθηση ευθύνης θα είχαμε εκλογές από… προχθές»

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2017, 15:57

Σταθερός στην άποψή του για άμεση διεξαγωγή εκλογών και έπειτα συνεργασία όλων των δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού (συμπεριλαμβανομένου του ηττημένου και συρρικνωμένου ΣΥΡΙΖΑ) εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, αποκρούοντας εμμέσως πλην σαφώς τις φωνές και εντός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνασπισμού από την παρούσα Βουλή.

Μιλώντας στα Ιωάννινα σε εκδήλωση του e-kyklos.gr με θέμα «Η θέση της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που αμφισβητείται», ο κ. Βενιζέλος άσκησε ιδιαίτερα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της οικονομίας.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αξιολόγηση και τη ρευστότητα της κατάστασης στο μέτωπο της Οικονομίας, δήλωσε ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό. «Η κυβέρνηση» συμπλήρωσε, «με την ύπαρξή της και με την τακτική που ακολουθεί, πολλαπλασιάζει το πρόβλημα. Κυνηγάει την ουρά της. Κλείνει- δεν κλείνει η αξιολόγηση, στο μεταξύ καταρρέει η πραγματική οικονομία και βυθίζεται ξανά στην κρίση η χώρα, ενώ θα έπρεπε, να έχουμε βγει από το 2015 από το μνημόνιο και να έχουμε πάει σε ένα άλλο καθεστώς».

Αυτό που επείγει αυτήν τη στιγμή, κατά τη γνώμη του, είναι να αποκτήσει η χώρα ρυθμό και στρατηγική.

«Εχουμε ανάγκη από μια άλλη κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα του και αφού πάει στα μεγέθη που πρέπει να πάει λόγω της βλάβης που έχει προκαλέσει, αλλά δεν αρκεί να έχει μία άλλη κυβέρνηση, πρέπει η κυβέρνηση αυτή να εφαρμόσει τη μόνη υπεύθυνη και εφικτή εθνική στρατηγική, εκείνη που εμείς χαράξαμε και έχει αποδειχθεί ότι, είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα, από την περιδίνηση (…) Αν είχε αίσθηση ευθύνης ο κ. Τσίπρας, θα είχαμε κάνει εκλογές από… προχθές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...