261
| Nikos Libertas / SOOC

«Βιομηχανία» απολυτηρίων με «άριστα» για διορισμούς στο Δημόσιο!

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2017, 13:13

«Βιομηχανία» απολυτηρίων με «άριστα» για διορισμούς στο Δημόσιο!

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2017, 13:13

Μια μικρή, αλλά ανθούσα όπως φαίνεται, βιομηχανία διορισμών στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία αποκαλύπτεται. Το κόλπο ήταν απλό και γινόταν κάτω από τα όποια ραντάρ του υπουργείου Παιδείας: ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εξέδιδαν τίτλους σπουδών με βαθμούς άριστα μάλιστα, και έτσι κάποιοι διορίζονταν στο Δημόσιο, ακόμα και σε ευαίσθητους τομείς όπως σε νοσοκομεία, χωρίς καν να έχουν φοιτήσει!

Οπως έγινε γνωστό οι τίτλοι 17 ιδιωτικών επαγγελματικών εκπαιδευτηρίων ακυρώνονται και οι απόφοιτοι των σχολείων αυτών, θα κληθούν να δώσουν εκ νέου εξετάσεις, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας. Τα σχολεία που εξέδιδαν παράνομους τίτλους είναι δύο στην Αρτα, ένα στη Βοιωτία, τρία στη Θεσσαλονίκη, ένα στις Σέρρες, ένα στην Αττική, δύο στα Τρίκαλα και επτά στη Λάρισα.

Oπως μετέδωσε τη Δευτέρα η ΕΡΤ, πρόκειται για σκάνδαλο με την παραγωγή «αριστούχων» από ιδιωτικά επαγγελματικά εκπαιδευτήρια, οι οποίοι διορίστηκαν στο Δημόσιο με παράνομους τίτλους σπουδών και εργάζονται ακόμα και στο ΕΣΥ ως νοσηλευτές, χωρίς καν έχουν φοιτήσει σε κάποιες περιπτώσεις.

Η ΕΡΤ έκανε λόγο για εκατοντάδες σπουδαστές συγκεκριμένων εκπαιδευτηρίων από το 1998 που έχουν πάρει πτυχίο με άριστο βαθμό. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρούτος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση αποκάλυψε έγγραφο του τέως ελεγκτή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου 2010 προς τους τότε υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης ότι οι τίτλοι είναι άκυροι και δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να διοριστούν στο Δημόσιο.

Ο κ. Κουρούτος κατήγγειλε μάλιστα ότι οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων εκπαιδευτηρίων πήραν έπειτα και άδειες για ΙΕΚ. Ανέφερε δε χαρακτηριστική περίπτωση εκπαιδευτηρίου που έδωσε 588 απολυτήρια σε έναν χρόνο, ενώ η άδεια και η δυνατότητά του ήταν για 220 μαθητές…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...