555
Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο στην ομιλία του στη Νέα Υόρκη, την παραμονή της ορκωμοσίας του Τραμπ | REUTERS/Stephanie Keith

Οι υπέροχοι του Χόλιγουντ αποδόμησαν τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2017, 09:17
Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο στην ομιλία του στη Νέα Υόρκη, την παραμονή της ορκωμοσίας του Τραμπ
|REUTERS/Stephanie Keith

Οι υπέροχοι του Χόλιγουντ αποδόμησαν τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2017, 09:17

Εχανες το μέτρημα στα Οσκαρ. Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο. Η Τζούλιαν Μουρ. Η Σάλι Φιλντ. Ο Μάικλ Μουρ. Το μισό Χόλιγουντ βρέθηκε τη νύχτα της Πέμπτης στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στο Κολόμπους Σίρκλ, δύο βήματα από τον Πύργο του Τραμπ, για να διαδηλώσει ενάντια στον νέο πρόεδρο, την παραμονή της ορκωμοσίας του στην Ουάσιγκτον. Μαζί με τους κινηματογραφικούς αστέρες και ο (κεντροαριστερός) δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, που είπε ότι θα υπενθυμίσει στον νέο πρόεδρο τις αξίες της πόλης του. Και στο πλευρό όλων αυτών, δεκάδες χιλιάδες Νεοϋορκέζων που αψήφησαν το δριμύ ψύχος του Ιανουαρίου για να διαδηλώσουν υπέρ των κατακτήσεων της αμερικανικής δημοκρατίας οι οποίες τώρα απειλούνται ξανά εξαιτίας του μισαλλόδοξου, ξενοφοβικού και ρατσιστή Ντόναλντ Τραμπ.

2017-01-20T045356Z_73579959_RC173D5CBE40_RTRMADP_3_USA-TRUMP-PROTEST-NYC
Ο δήμαρχος της ΝΥ Μπιλ ντε Μπλάζιο

«Αύριο δεν είναι το τέλος. Είναι η αρχή» είπε για την ημέρα της ορκωμοσίας, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, αναγγέλλοντας την έναρξη ενός αγώνα των αμερικανών πολιτών για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους απέναντι στον Τραμπ. «Είμαστε εδώ απόψε, χιλιάδες, για να χτίσουμε τη χώρα στην οποία πιστεύουμε μαζί. Είναι ώρα για να δημιουργήσουμε ένα νέο κίνημα».

2017-01-20T050510Z_2053051618_RC1A3EE1B5D0_RTRMADP_3_USA-TRUMP-PROTEST-NYC
Ο Μαρκ Ράφαλο με τη Σερ (REUTERS/Stephanie Keith)

«Απόψε προχωράμε μπροστά! Οχι για να διαμαρτυρηθούμε κατά του Τραμπ, αλλά για να προστατεύσουμε τον λαό» φώναξε ο Μαρκ Ράφαλο, ένας από τους πιο ακτιβιστές σταρ του Χόλιγουντ. Στο πλευρό του ήταν και η Σερ. Η οποία αποκάλεσε τον Τραμπ έναν «απίστευτο νάρκισο», είπε στον κόσμο ότι έχει γνωρίσει 12 προέδρους και τον κάλεσε να χρησιμοποιήσει την οργή του «για καλό».

«Η δύναμη του λαού είναι μεγαλύτερη από τη δύναμη που έχουν αυτοί οι μαλάκες στην Ουάσιγκτον» φώναξε η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός. «Προσπάθησα να μην βρίσω, αλλά δεν είμαι εγώ» συμπλήρωσε.

2017-01-20T043539Z_635951880_RC1159070390_RTRMADP_3_USA-TRUMP-PROTEST-NYC
Ο Αλεκ Μπόλντουιν, παίζει ξανά τον Τραμπ (REUTERS/Stephanie Keith)

Ο Αλεκ Μπόλντουιν, ο οποίος έχει αφήσει εποχή υποδυόμενος τον Τραμπ στο «Saturday Night Live», ανέβηκε στη σκηνή και χλεύασε και πάλι τον νέο πρόεδρο και τις σχέσεις του με τη Ρωσία. Τον περιέγραψε ως έναν τύπο που βρίσκεται στη διαδήλωση και θέλει να κατουρήσει αλλά δεν έχει κοντά του τουαλέτα. «Οταν θα πάω στο ρωσικό προξενείο μετά από αυτό, θα κάνω πολλά πολλά τσίσα»…

Actor Robert De Niro speaks at a protest against U.S. President-elect Donald Trump outside Trump International Hotel in New York City, U.S. January 19, 2017. REUTERS/Stephanie Keith TPX IMAGES OF THE DAY
Και ο Ντε Νίρο κοροϊδεύει τον νέο πρόεδρο (REUTERS/Stephanie Keith)

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο τον χλεύασε επίσης. Είπε ότι μετά από αυτή τη διαδήλωση ο Τραμπ θα γράψει στο twitter ότι «Ο Ντε Νίρο να επιστρέψει στο Οσκαρ του. Η ψηφοφορία ήταν στημένη». Ηταν μια παραπομπή του ηθοποιού στα όσα έλεγε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

2017-01-20T050523Z_18387770_RC175A9042C0_RTRMADP_3_USA-TRUMP-PROTEST-NYC
Ο Μάικλ Μουρ. Μαζί με τον Μαρκ Ράφαλο διοργάνωσαν τη διαδήλωση τη νύχτα της Πέμπτης (Reuters)

Ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης, ήταν απαισιόδοξος: «Οσο άσχημα και αν πιστεύουμε ότι θα είναι (η προεδρία Τραμπ), σας λέω ότι θα είναι ακόμα χειρότερη. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι είμαστε περισσότεροι από αυτούς»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...