188
H 21χρονη ελληνίδα Μαρία Σάκκαρη | Intime

Η Σάκκαρη έγραψε ιστορία και συνεχίζει

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2017, 13:43
H 21χρονη ελληνίδα Μαρία Σάκκαρη
|Intime

Η Σάκκαρη έγραψε ιστορία και συνεχίζει

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2017, 13:43

Για πρώτη φορά στην καριέρα της θα βρεθεί σε τρίτο γύρο Γκραν Σλαμ η Μαρία Σάκκαρη. Η 21χρονη Ελληνίδα (νούμερο 94 στην παγκόσμια κατάταξη) επικράτησε στη Μελβούρνη με 2-1 σετ της Αλιζέ Κορνέ από τη Γαλλία, η οποία βρίσκεται στο Νο 43 της σχετικής λίστας.

Ο αγώνας των δύο γυναικών για τον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν ήταν συναρπαστικός. Στην αρχή του αγώνα η Σάκκαρη ήταν καλύτερη και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 7-5. Η Κορνέ ισοφάρισε στην συνέχεια κερδίζοντας το 2ο σετ με σκορ 6-4. Στο τρίτο και καθοριστικό σετ όμως, η Σάκκαρη ήταν σαρωτική. Με σκορ 6-1 δεν άφησε κανέναν περιθώριο στην αντίπαλό της και πήρε την πρόκεριση για τον επόμενο γύρο.

Η κορυφαία ελληνίδα αθλήτρια θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου την 36χρονη Μιριάνα Λούτσιτς-Μπαρόνι (Νο 79) από την Κροατία για μια θέση στις καλύτερες «16» της διοργάνωσης.  Η νεαρή αθλήτρια που θεωρείται ανερχόμενο αστέρι για την χώρα μας στην αντισφαίρηση, είναι κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου, κορυφαίας ελληνίδας τενίστριας. Ισως στο άμεσο μέλλον η Σάκκαρη κάνει τους Ελληνες να ασχοληθούν ξανά με το ελληνικό γυναικείο τένις μετά την εποχή της Λένας Δανιηλίδου που πρωταγωνίστησε στο άθλημα στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...