750
Η Φώφη Γεννηματά στη συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ | SkaiTV

Καρφιά Γεννηματά για την ομάδα Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2017, 10:24
Η Φώφη Γεννηματά στη συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ
|SkaiTV

Καρφιά Γεννηματά για την ομάδα Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2017, 10:24

Την επόμενη ημέρα ενός Σαββατοκύριακου γεμάτο δραστηριότητες στην Κεντροαριστερά, περιέγραψε η Φώφη Γεννηματά. Μιλώντας νωρίς το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, για την κίνηση των Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργου Φλωρίδη που ξεκίνησαν την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη τη δική τους πορεία για τη δημιουργία κάτι νέου στον χώρο του προοδευτικού κέντρου καθώς και για το αν το προσκλητήριο που έχει απευθύνει αφορά και όσα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε πίσω αυτούς που πήγαν να βρουν στασίδι και καρέκλα στην εξουσία» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά.

Νωρίτερα, σχολιάζοντας για την επιστροφή του κ. Παπανδρέου είπε πως όταν εξελέγη η ίδια Πρόεδρος η πρώτη εντολή που πήρε ήταν η ενότητα. «Χωρίς ενότητα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δίπλα στη λέξη ενότητα βάζω ένα “τσεκ”» είπε.

Την εκδήλωση του Σαββάτου στο Κάραβελ με τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (όπου μεταξύ άλλων παρόντες ήταν και ο κ. Παπανδρέου αλλά και ο Κώστας Λαλιώτης) η κυρία Γεννηματά την περιέγραψε ως «μια δημιουργική επίθεση στο μέλλον» και εξήγησε πως αυτή η «αρθρωμένη», όπως τη χαρακτήρισε, κίνηση έχει συνέχεια. Θα συνεχιστεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, σε χώρους δουλειάς, επιμελητήρια κλπ, δίνοντας το στίγμα μιας διεύρυνσης της βάσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Καλούμε όλο το στελεχιακό μας δυναμικό σε εγρήγορση & συστράτευση γιατί χρειαζόμαστε και την ενότητα και τη συσπείρωση και την ανανέωση» είπε.

Αυτή η διεύρυνση θα αφορά και την τριάδα Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη;

«Το κάλεσμά μας να έλθουν μαζί μας είναι ανοικτό, αλλά είναι για τώρα, όχι για λίγο πριν τις εκλογές» ήταν η απάντηση της κυρίας Γεννηματά, η οποία επικαλέστηκε την ηθική που θα έπρεπε να υπαγορεύει σε πολιτικούς που ανδρώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν σε αυτό για να δώσουν «μαζί μας» όπως είπε, τη μάχη. «Αν δεν έχουν αλλάξει πολιτική & ιδεολογική τοποθέτηση-το ηθικό για όσους τιμήθηκαν από ένα κόμμα είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οσο για το ποιο θα είναι το στίγμα αυτής της νέας προσπάθειας, η κυρία Γεννηματά είπε: «Διεκδικούμε ρόλο καταλύτη στις πολιτικές εξελίξεις. Θέλουμε να γίνουμε πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα. Αυτό ζητάμε. Αυτόνομη πορεία, διακριτός ρόλος, προοδευτικός μεταρρυθμιστικός λόγος. Αυτή είναι η θέση μας. Συμπλήρωμα κανενός δεν θα γίνουμε» είπε.

Απαντώντας στις αντιδράσεις που διατύπωσε την Κυριακή, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ο Βαγγέλης Βενιζέλος για την επιστροφή του κ. Παπανδρέου, η κυρία Γεννηματά είπε ότι «ο χώρος δεν έχει περιθώρια για ρετρό διαφωνίες. Ο καθένας έχει τα δίκια του. Ούτε τα ισοπεδώνω ούτε τα μοιράζω αλλά πρέπει να πάμε μπροστά».

Για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία ο κ. Παπανδρέου όταν γίνει το νέο κόμμα, ενδεχόμενο που έχει αφήσει ο ίδιος ανοικτό την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ, η κ Γεννηματά είπε ότι στην ίδια δεν το είχε αφήσει ανοικτό.

Για την πιθανότητα συμπόρευσης του Ποταμιού με την Δημοκρατική Συμπαράταξη η κυρία Γεννηματά είπε ότι θα ισχύσουν οι ίδιοι όροι που τέθηκαν στη ΚΙΔΗΣΟ.

Απαντώντας τέλος στην κριτική που δέχεται ότι με το γεύμα του Σαββάτου ξαναφέρνει στο προσκήνιο όλους τους παλιούς του ΠΑΣΟΚ η πρόεδρος του κόμματος είπε ότι «τιμήσαμε τους ανθρώπους αυτούς και ζητήσαμε την εμπειρία τους. Δεν ζητήσαμε να είναι στην πρώτη γραμμή. Ούτε οι ίδιοι το ζήτησαν».

Ραγκούσης: «Αν ήθελα να είμαι στη ΔΗΣΥ θα είχα ήδη πάει»

Στα όσα είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος σε δύο ραδιοφωνικές του παρεμβάσεις, στον Action 104,6 και στο «Πρακτορείο 104,9 FM» είπε ότι θα του ήταν εύκολο να επιστρέψει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Πήραμε μια πρωτοβουλία να συνομιλήσουμε με την κοινωνία, πήραμε το ρίσκο αν και θα μπορούσαμε να γυρίσουμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη που θα ήταν ασφαλές (…) αλλά η κοινωνία έχει ανάγκη από μια νέα πρόταση και κυρίως οι παραγωγικές ηλικίες, που νιώθουν ακάλυπτες» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ραγκούσης στο «Πρακτορείο 104,9Fm».

«Αν ήθελα να επιστρέψω στην Δημοκρατική Συμπαράταξη θα το είχα κάνει εδώ και καιρό και δεν θα έπαιρνα το ρίσκο ενός ανηφορικού δρόμου» είπε στον Action 104,6.

Αναφερόμενος στη νέα πολιτική προσπάθεια τόνισε ότι το συνοπτικό μήνυμα, που παρουσίασε μαζί με την κυρία Διαμαντοπούλου και τον κ. Φλωρίδη την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, είναι «να αλλάξουμε για να ενωθούμε και όχι να ενωθούμε για να μην αλλάξουμε».

«Η πρόταση της Δημοκρατική Συμπαράταξης είναι “υπάρχω, είμαι εδώ και δυο χρόνια και σας καλώ να πάμε μαζί”, αυτό συνεπάγεται ότι δεν θα αλλάξει τίποτα» σχολίασε ο κ. Ραγκούσης, διερωτώμενος εάν υπάρχει το ΠΑΣΟΚ μέσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή εάν έχει δημιουργηθεί κάτι καινούριο. O ίδιος εξάλλου δήλωσε θετικός στον διάλογο με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά «για να γεννηθεί κάτι καινούργιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...