378
Κινητοποίηση των αστυνομικών μετά το επεισόδιο πυροβολισμών που σημειώθηκε έξω στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ | ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Διάλογο με τις συλλογικότητες των Εξαρχείων ξαναπροτείνει ο Τόσκας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2017, 17:40
Κινητοποίηση των αστυνομικών μετά το επεισόδιο πυροβολισμών που σημειώθηκε έξω στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ | ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Διάλογο με τις συλλογικότητες των Εξαρχείων ξαναπροτείνει ο Τόσκας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2017, 17:40

«Μαγικά ραβδάκια» για την αντιμετώπιση των επεισοδίων στην περιοχή των Εξαρχείων δεν υπάρχουν, θεωρεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Αλλά υπάρχει η προοπτική του διαλόγου ως μέτρο που μπορεί να λάβει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ίδιο. Ο κ. Τόσκας επεσήμανε ότι χρειάζεται χρόνος για να λυθεί μία κατάσταση όπως αυτή στην περιοχή των Εξαρχείων κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι η δέσμευσή του ότι θα καθαρίσει τα Εξάρχεια εντός 24 ωρών είναι ουτοπική. «Θέλει περίσσιο θράσος να λέει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που δεν έκανε τίποτα για τα Εξάρχεια ως μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης», σχολίασε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Κυριακή.

Για τις προσπάθειες τις δικής του κυβέρνησης δήλωσε: «Εχουμε φέρει σημαντικά αποτελέσματα όπως είναι η εξουδετέρωση των κυκλωμάτων της αλβανικής μαφίας των ναρκωτικών ενώ έχουμε εφαρμόσει και άλλα συστήματα με τα οποία προσπαθούμε να μειώσουμε τα φαινόμενα βίας στην περιοχή».

Σε αυτό το πλαίσιο, όταν ρωτήθηκε για την παραβατικότητα που παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα για την ημέρα που πυρπολήθηκαν τρία τρόλεϊ στην περιοχή του Πολυτεχνείου, ο ίδιος απάντησε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. «Αν δείτε μόνο αυτά τα περιστατικά, όντως υπάρχει πρόβλημα. Ομως η γενικότερη εικόνα ασφάλειας στην πόλη είναι καλύτερη», υπογράμμισε

Οσο για το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ καθώς και για το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε ο ίδιος από τον κρατούμενο Νίκου Μαζιώτη, ο κ. Τόσκας εκτίμησε ότι τέτοια περιστατικά είναι απλώς ουρές μιας παλιάς κοπής τρομοκρατίας. «Η τρομοκρατία δεν μηδενίζεται. Βλέπετε τι γίνεται σε άλλες χώρες. Ομως, μπορούμε να την πάμε κοντά στο μηδέν και αυτός είναι ο στόχος μας. Σε κάθε περίπτωση, απειλές όπως του Μαζιώτη δεν τις λαμβάνω υπόψιν ούτε με φοβίζουν», τόνισε.

Για μία ακόμη φορά επανέλαβε την ανάγκη για διάλογο με συλλογικότητες των Εξαρχείων, ο οποίος μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης. «Διάλογος γίνεται ακόμη στον πόλεμο ανάμεσα σε αντίπαλες πλευρές, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ανεκτικοί σε φαινόμενα ανομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα του Προσφυγικού και ειδικότερα οι άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν εκατοντάδες αιτούντες άσυλο στα νησιά. «Δεν είμαι ευχαριστημένος. Οι πρόσφατες εικόνες στη Μόρια δεν μας τιμούν», παραδέχθηκε ο υπουργός. «Εγιναν κάποιες ενέργειες οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν. Υπάρχουν προβλήματα, έχουμε κάνει λάθη, αλλά τα διορθώνουμε, παλεύουμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...