375
Το μοναδικό στιλ και ύφος του Πρινς, σε συναυλία στο Αμπού Ντάμπι, τον Νοέμβριο του 2010 | REUTERS/Jumana El-Heloueh

Η μάχη για την αμύθητη περιουσία του Πρινς

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2017, 12:45
Το μοναδικό στιλ και ύφος του Πρινς, σε συναυλία στο Αμπού Ντάμπι, τον Νοέμβριο του 2010
|REUTERS/Jumana El-Heloueh

Η μάχη για την αμύθητη περιουσία του Πρινς

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2017, 12:45

Δίχως αμφιβολία, η μουσική κληρονομιά που άφησε ο Πρινς φεύγοντας από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο είναι ανεκτίμητη. Και η υλική περιουσία του όμως διόλου ευκαταφρόνητη, καθώς εκτιμάται πως αγγίζει τα 300 εκατ. δολάρια και θα συνεχίσει να αυξάνει μετά θάνατον, όπως συνέβη και με τους Μάικλ Τζάκσον και Τζον Λένον, χαρίζοντας αξιοσημείωτα κέρδη στους κληρονόμους του μέσα από τις πωλήσεις των δίσκων του, τις άδειες και τα δικαιώματα των τραγουδιών.

Το ποιοι θα είναι οι κληρονόμοι του δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί, το δικαστήριο της Μινεσότα θα αποφασίσει στις 12 Ιανουαρίου σε ποιον θα περιέλθει η περιουσία του «πρίγκιπα της ποπ». Αν υπάρχει διαθήκη, τότε θα γίνει και η ανάγνωσή της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Star Tribune, η περιουσία του αμερικανού μουσικού που πέθανε στις 21 Απριλίου σε ηλικία 57 ετών, αν και δεν έχει κοστολογηθεί επισήμως, υπερβαίνει κατά πολύ την αρχική εκτίμηση. Προτού φύγει από τη ζωή, ο Πρινς είχε συγκεντρώσει ακίνητα συνολικής αξίας 25,4 εκατ. δολαρίων στις κομητείες Κάρβερ και Χένεπιν, ενώ οι εκτιμητές της βρήκαν σε τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς με δικαιούχο τον ίδιο 110.000 δολάρια και 67 ράβδους χρυσού συνολικής αξίας 840.000 δολαρίων.

Επίσης οι εταιρείες του Paisley Park Enterprises Inc., NPG Records Inc., NPG Music Publishing και LotusFlow3r είχαν ρευστότητα που ξεπερνούσε τα 6,5 εκατ. δολάρια, ενώ η έπαυλη Paisley Park στη Μινεσότα, όπου ηχογραφούσε τα τραγούδια του και διοργάνωνε εντυπωσιακά πάρτι, αυξάνει κατά πολύ το ποσό.

https://www.youtube.com/watch?v=1Lmq6RDn5O8

Στη λίστα με όσα αποτελούν την περιουσία του περιλαμβάνονται και μουσικά όργανα, κοσμήματα, έπιπλα, μια Bentley του 2006 και οι μοτοσικλέτες που συνήθιζε να αποκαλεί «Purple Rain» και «Graffiti Bridge», από τα ομώνυμα τραγούδια, ενώ η αξία ακυκλοφόρητων τραγουδιών και βίντεο που βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιό του δεν έχει ακόμη υπολογιστεί.

pr_ride
Ο Πρινς πάνω στη μηχανή «Purple Rain» σε σκηνή από το βίντεο κλιπ του ομώνυμου τραγουδιού (youtube.com)

Με τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία δεν έχει συντάξει διαθήκη, έτσι κληρονόμος γίνεται ο πλησιέστερος εν ζωή συγγενής του, η αδελφή του Τίκα Νέλσον.

Μερίδα στη μυθική περιουσία διεκδικούν και τα ετεροθαλή αδέλφια Τζον Νέλσον, Νορίν Νέλσον, Σάρον Νέλσον, Αλφρεντ Τζάκσον και Ομάρ Μπέικερ. Ωστόσο κάποια εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις του, όπως αγωγές σε βάρος του, ενδέχεται να επηρεάσουν την αξία των ακινήτων. Το αν και κατά πόσο θα γίνει γνωστό στις 12 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...