467
Φωτογραφίες, λουλούδια, σημειώματα και κεριά στη μνήμη του Τζορτζ Μάικλ έξω από το σπίτι του στο Γκόρινγκ | REUTERS/Eddie Keogh

Η διακριτική γενναιοδωρία του Τζορτζ Μάικλ

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 14:21
Φωτογραφίες, λουλούδια, σημειώματα και κεριά στη μνήμη του Τζορτζ Μάικλ έξω από το σπίτι του στο Γκόρινγκ
|REUTERS/Eddie Keogh

Η διακριτική γενναιοδωρία του Τζορτζ Μάικλ

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 14:21

Πολλοί ήξεραν πολλές λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή του Τζορτζ Μάικλ. Για την ομοφυλοφιλία του, για την περιπέτειά του σε εκείνες τις δημόσιες τουαλέτες του Λος Αντζελες, για τα προβλήματά του με τα ναρκωτικά, για την εύθραυστη υγεία του. Ομως μετά το παγκόσμιο σοκ από την είδηση του θανάτου του, άρχισε να αναδεικνύεται μια άγνωστη πτυχή της ζωής του: άρχισαν να δημοσιοποιούνται συγκινητικές ιστορίες από τη φιλανθρωπική δράση του Τζορτζ Μάικλ, την οποία ο ίδιος κρατούσε κρυφή. Πολλές οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις τιμώντας τη μνήμη του ευχαριστώντας τον για όσα είχε προσφέρει, είτε δίνοντας συναυλίες άνευ αμοιβής, είτε μέσω γενναιόδωρων δωρεών.

Ηταν βέβαια ήδη γνωστό πως ο Τζορτζ Μάικλ συμμετείχε στην ονομαστή Band Aid, τη θρυλική ομάδα καλλιτεχνών που συστήθηκε στη δεκαετία του 1980 με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων και την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για τα παιδιά της Αφρικής. Παράλληλα παρείχε σημαντική στήριξη στην οργάνωση Rainbow Trust, που συγκεντρώνει χρήματα για παιδιά που αντιμετωπίζουν ανίατες ασθένειες.

Ο σκηνοθέτης και παραγωγός Ρίτσαρντ Οσμαν αποκάλυψε μία ακόμα συγκινητική ιστορία από τη ζωή του δημοφιλούς τραγουδιστή.

Την εποχή που ο Οσμαν ήταν παραγωγός και σκηνοθέτης του παιχνιδιού «Deal», μία από τις παίκτριες είχε λάβει μέρος για να κερδίσει 15.000 στερλίνες, το ποσό που χρειαζόταν για να καλύψει τα έξοδα της θεραπείας της για εξωσωματική γονιμοποίηση.

Στην πορεία του παιχνιδιού δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τα χρήματα. Τότε ο Τζορτζ Μάικλ αποφάσισε να επικοινωνήσει με την εκπομπή και να προσφέρει στην παίκτρια το ποσό που χρειαζόταν. Επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά την αμέσως επόμενη ημέρα και της δώρισε το ποσό.

Οπως ανέφερε ο Οσμαν στον λογαριασμό του στο Twitter, η κίνησή του έμεινε μυστική ως και την ημέρα του θανάτου του.

Προσφέροντας άλλο ένα παράδειγμα της γενναιοδωρίας του ποπ σταρ, η ιδρύτρια και πρόεδρος της συμβουλευτικής γραμμής για παιδιά και εφήβους Childine, Eσθερ Ράντζεν, αποκάλυψε ότι ο Μάικλ είχε προσφέρει στον οργανισμό της τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για το κορυφαίο single του, το υπέροχο «Jesus To A Child», του 1996.

Σε μια άλλη περίπτωση η δημοσιογράφος Σάλι Χιουζ αποκάλυψε ότι κάποτε ο Τζορτζ Μάικλ έχει δώσει φιλοδώρημα σε μία σερβιτόρα 5.000 στερλίνες, «επειδή σπούδαζε νοσοκόμος και είχε χρέη». Λέγεται πως άφησε την επιταγή, με εντολή να της δοθεί όταν αυτός θα είχε φύγει από το μαγαζί.

Η ηθοποιός Εμιλιν Μοντό ανέφερε πως ο Τζορτζ Μάικλ βοηθούσε εθελοντικά σε ένα καταφύγιο αστέγων, αλλά είχε ζητήσει να μη δημοσιοποιηθεί η πράξη του.

Είχε αγοράσει κάποτε το πιάνο που χρησιμοποίησε ο Τζον Λονεν για να συνθέσει το τραγούδι «Imagine» για 4,1 εκατ. στερλίνες το 2000. Στη συνέχεια το δώρισε στο μουσείο «Beatles Story» στο Λίβερπουλ, όπου εκτίθετο και παλιότερα αλλά ως δανεικό, ώστε να μείνει για πάντα στην γενέτειρα του Λένον. «Δεν πρέπει να βρίσκεται σε κάποια αποθήκη ή κάπου φυλαγμένο, αλλά πρέπει να το βλέπει ο κόσμος» είχε εξηγήσει, όταν τον ρώτησαν γιατί ξόδεψε τόσα λεφτά για κάτι που θα το χάριζε αμέσως μετά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...