245
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κατάργηση των Πανελληνίων σε βάθος τριετίας

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2016, 11:33

Κατάργηση των Πανελληνίων σε βάθος τριετίας

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2016, 11:33

Tις σοβαρές αδυναμίες στη Β’ και Γ’ Λυκείου αναγνώρισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη δημόσια τηλεόραση. «Ακυρώνεται η μαθησιακή διαδικασία και πρέπει να υπάρξει ενίσχυση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης σε σταδιακές αλλαγές «σε βάθος τριετίας» που θα περιλαμβάνουν εθνικό απολυτήριο και κατάργηση των πανελλήνιων εξετάσεων.

Κατ’ ουσίαν ο κ. Γαβρόγλου παρουσίασε ένα νέο σχέδιο για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος με στόχο, όπως ειπώθηκε, «την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς το δημόσιο σχολείο».

Οπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας το σχέδιο κινείται σε 4 άξονες:

  • Αναβάθμιση του Λυκείου με προγράμματα σπουδών και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών
  • Θεσμοθέτηση του Εθνικού Απολυτηρίου
  • Κατάργηση των Πανελλαδικών
  • Αναμόρφωση του πρώτου έτους των ΑΕΙ

Ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι το σύστημα για το εθνικό απολυτήριο θα είναι αδιάβλητο με ταυτόχρονη διενέργεια εξετάσεων σε όλα τα σχολεία με κοινά θέματα. Εξήγησε ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα συνεχιστούν οι Πανελλαδικές και στη συνέχεια θα αλλάξει το σύστημα για τους μαθητές. Ξεκαθάρισε δε ότι από τον επόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι μεταβολές στα σχολεία.

Ο υπουργός τόνισε πως μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη συγκρότηση επιτροπής υψηλού επιπέδου που θα πραγματοποιήσει οικονομική μελέτη για τις ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος, κάτι που δεν έχει γίνει, όπως ανέφερε, από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Αποκάλυψε πως πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να δεσμευθεί ότι εντός της επόμενης τριετίας θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη μελέτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...