310
Τελικά θα απαγορευτεί το μπουρκίνι στη Γερμανία; | REUTERS

Δικαστήριο της Γερμανίας στέλνει τις μουσουλμάνες στην πισίνα… ολοταχώς

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 09:01
Τελικά θα απαγορευτεί το μπουρκίνι στη Γερμανία;
|REUTERS

Δικαστήριο της Γερμανίας στέλνει τις μουσουλμάνες στην πισίνα… ολοταχώς

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 09:01

Αρκετούς μήνες πριν από την επανεκλογή της στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών, η Ανγκελα Μέρκελ είχε ταχθεί δημοσίως υπέρ γενικευμένης απαγόρευσης της μπούρκας στη Γερμανία, τονίζοντας πως η χρήση του ενδύματος των γυναικών μουσουλμάνων εμποδίζει την ένταξή τους στην κοινωνία. «Μια πλήρως καλυμμένη γυναίκα έχει λίγες πιθανότητες να ενσωματωθεί», είχε πει σε συνέντευξή της στο δίκτυο Redaktions Netzwerk.

Στο ίδιο κλίμα φαίνεται πως κινήθηκε και η απόφαση του Ομοσπονδιακού Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης: την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου απέρριψε την έφεση των γονιών μιας 11χρονης μουσουλμάνας, που είχαν δηλώσει πως η θρησκεία τους απαγορεύει στη νεαρή το κολύμπι σε πισίνες παρουσία του άλλου φύλλου. Το δικαστήριο όρισε ως υποχρεωτική τη συμμετοχή των νεαρών μουσουλμάνων κοριτσιών στα μαθήματα κολύμβησης.

Η κοπέλα είχε υποστηρίζει ενώπιον του δικαστηρίου πως το μπουρκίνι που φορούσε αποκάλυπτε το σώμα της, κάτι που αντιτίθεται στους κανόνες του Ισλάμ. Η απάντηση του δικαστηρίου ήταν πως ο ισχυρισμός της δεν αληθεύει, καθώς «δεν υπάρχουν δεσμευτικοί κανόνες στο Ισλάμ» που να καθορίζουν την ενδυμασία των πιστών.

Στη Γερμανία έχει ενταθεί η συζήτηση σχετικά με τον ρόλο του Ισλάμ στην κοινωνία, καθώς η χώρα προσπαθεί να ενσωματώσει περισσότερο από 1 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες που ζητούν άσυλο. Η απόφαση του δικαστηρίου ενισχύει την πρόθεση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη μπούρκα μετά τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους.

«Σ’ εμάς εδώ ισχύει το εξής: δείχνουμε τα πρόσωπά μας. Γι’ αυτό και δεν ενδείκνυται η πλήρης κάλυψη του προσώπου και του σώματος», τόνισε η Μέρκελ σε ομιλία της κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Χριστιανοδημοκρατών στο Εσσεν πριν λίγες ημέρες.

Παρά την έντονη κριτική που έχει δεχτεί στο Προσφυγικό, έσπευσε να τονίσει ότι η άφιξη χιλιάδων προσφύγων στη Γερμανία πέρυσι το καλοκαίρι ήταν μια εξαίρεση. «Το έχουμε πει ξανά και ξανά. Η κατάσταση που επικράτησε στο τέλος του καλοκαιριού του 2015 δεν μπορεί και δεν θα επαναληφθεί». «Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι χρειάζονται κατεπειγόντως ένα μάθημα ενσωμάτωσης», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...