370
Μήνυμα ενός διαδηλωτή κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη μνήμη του άτυχου φοιτητή | INTIMENEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ενοχος για τον Γιακουμάκη ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2016, 12:22
Μήνυμα ενός διαδηλωτή κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη μνήμη του άτυχου φοιτητή | INTIMENEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ενοχος για τον Γιακουμάκη ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2016, 12:22

Τρεις σπουδαστές συνέβαλαν, κατά κύριο λόγο, στο μαρτύριο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του κρητικού φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που έδωσε τέλος στη ζωή του τον Φεβρουάριο του 2015. Αλλά τρεις άλλοι ήταν αυτοί που κάθησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε μια δίκη που ξεκίνησε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου στις 21 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Εφετών ανακοινώθηκε την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου.

176403
Οι γονείς του άτυχου φοιτητή που έδωσε τέλος στη ζωή του ενώ ήταν μόλις 20 ετών (INTIMENEWS/ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)

Ενοχος κρίθηκε ο πρώην διευθυντής της Σχολής Γαλακτοκομικής των Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε ο άτυχος νέος, θύμα ενός διαρκούς bullying που τον οδήγησε στο να δώσει τέλος στη ζωή του. Και παρότι η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Εφετών είχε προτείνει την αθώωσή του πρώην διευθυντή καθώς και των υπόλοιπων κατηγορουμένων, ο ίδιος κρίθηκε από το δικαστήριο ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση: το δικαστήριο έκρινε ότι πολύ κακώς ενέδωσε σε έξωθεν παρεμβάσεις να μην αποβληθούν από τη Σχολή αυτοί που βασάνιζαν τον 20χρονο φοιτητή. Στον πρώην διευθυντή της Σχολής επιβλήθηκε η ποινή της διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της σχολής, Αλέξης Κούγιας, άσκησε έφεση. «Μετά από 42 χρόνια δικηγορίας δεν έχω δει αθώο άνθρωπο να καταδικάζεται», υποστήριξε ο κ. Κούγιας, συμπληρώνοντας ότι είναι βέβαιος πως στο Εφετείο θα αθωωθεί πανηγυρικά.

Η υπεύθυνη της εστίας της Σχολής, η οποία κατηγορούνταν για το ίδιο αδίκημα, και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης ο οποίος κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του διευθυντή, αθωώθηκαν. Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορήθηκε ότι μεσολάβησε ώστε να μην αποβληθούν από την εστία οι τρεις σπουδαστές, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία ως μέλη του «πυρήνα» των σπουδαστών που συμμετείχαν στο «bullying» κατά του Γιακουμάκη, για φθορές και φασαρίες που είχαν προκαλέσει.

Ο ίδιος παραχώρησε γραπτή δήλωση στα μέσα ενημέρωσης στον απόηχο της δικαστικής απόφασης. «Οσοι με συκοφάντησαν με λασπολόγησαν και γενικά με έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους, σύντομα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη για τις αθλιότητές τους ,όποια ιδιότητα και αν έχουν και σε όποια θέση και αν βρίσκονται», ανέφερε ευχαριστώντας τους συνηγόρους του που τον υπερασπίστηκαν κατά την πολυήμερη διαδικασία ενώπιον του Εφετείου Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...