613
O Σταύρος Θεοδωράκης είπε πολλά και για πολλούς (ακόμα και για τους αποχωρήσαντες από το Ποτάμι) σε συνέντευξή του | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Διασύνδεση των υποκλοπών στο ΚΚΕ με τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, «βλέπει» ο Θεοδωράκης

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2016, 18:10
O Σταύρος Θεοδωράκης είπε πολλά και για πολλούς (ακόμα και για τους αποχωρήσαντες από το Ποτάμι) σε συνέντευξή του
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Διασύνδεση των υποκλοπών στο ΚΚΕ με τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, «βλέπει» ο Θεοδωράκης

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2016, 18:10

Μια δική του εκδοχή για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που κατήγγειλε το ΚΚΕ έδωσε το Σάββατο ο Σταύρος Θεοδωράκης. Υποστήριξε ότι υπάρχει ένα νήμα που συνδέει τις «συνακροάσεις» τις οποίες κατήγγειλε ο Περισσός με «μισθοδοτούμενους», όπως είπε, εκδότες ακροδεξιών σάιτ και εντύπων, όπως και τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» είπε για την υπόθεση: «Το θέμα είναι σοβαρό. Μίλησα και με τον κ. Κουτσούμπα. Και δεν είναι, βέβαια, το μόνο κρούσμα. Θα θυμάστε ότι η κυρία Γεροβασίλη είχε παραδεχθεί δημοσίως ότι στα υπουργεία έχουν προσληφθεί τρολ για να πολεμούν τους αντιπάλους της κυβέρνησης. Μισθοδοτούν εκδότες ακροδεξιών σάιτ και εντύπων για να πετάνε λάσπη και να φοβερίζουν. Υπάρχει, λοιπόν, ένα νήμα που τα συνδέει όλα αυτά».

Για τη γενικότερη κατάσταση στην ελληνική πολιτική σκηνή, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα πέσει. Το θέμα είναι να μην απειλήσει αυτή η πτώση την ευρωπαϊκή μας πορεία». Σε ερώτηση δε για τον Πρωθυπουργό, σημείωσε: «Ο κ.Τσίπρας αντί να χτίζει, γκρεμίζει. Αντί να ενώσει, διχάζει», ενώ αναφερόμενος στο κοντράστ της παρουσίας του στην Κούβα σε σχέση με την επίσκεψη Ομπάμα, όπου ο κ. Τσίπρας ήταν σαν να έκανε αγγαρεία τόνισε: «Kοντά στον Μαδούρο άνοιξε η ψυχή του».

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν ζητάει εκλογές ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Είμαστε εν μέσω μιας καταιγίδας. Πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, να πάρουμε τη δόση, η οικονομία περιμένει πώς και πώς αυτά τα χρήματα, να μπούμε στο πρόγραμμα Ντράγκι… Αυτές είναι οι προτεραιότητες αυτή τη στιγμή».

Σχετικά με την συμμετοχή του στην παρουσίαση βιβλίου μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βαγγέλη Βενιζέλο και το σενάριο «Ένα ευρωπαϊκό μέτωπο από τον Κυριάκο μέχρι τον Σταύρο», ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε: «Η χώρα δεν θέλει μέτωπα. Θέλει λύσεις. Και δεν πρέπει να συγκαλύπτουμε τις αντιθέσεις. Γιατί μπορεί να μας ενώνει η αντίθεσή μας στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά οι προτεραιότητες μας δεν είναι ίδιες. Αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει και οι φόροι δεν θα μειωθούν ποτέ, αν δεν μειώσουμε το κομματικό κράτος. Ένα κράτος που έχει τριπλή σφραγίδα. ΝΔ. ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Όσον αφορά στον διάλογο με τη Φώφη Γεννηματά σημείωσε: «Στο Ποτάμι δεν διανύσαμε την έρημο για να γίνουμε συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ. Η προσπάθεια μας ήταν και είναι ένα μεγάλο κίνημα που θα συγκρουσθεί και με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και με τα αποτυχημένα πρότυπα».

Σε ερώτηση σχετικά με την αποχώρηση τριών βουλευτών από το Ποτάμι ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι γνώριζε ότι θα υπάρξουν απώλειες σ’ αυτή την πορεία, παράλληλα όμως σημείωσε ότι «υπάρχει κάτι ευτράπελο στην αποχώρηση των τριών. Δεν έφυγαν γιατί διαφώνησαν με τις θέσεις μας. Έφυγαν γιατί, όπως λένε, πέσαμε στις δημοσκοπήσεις. Ο ένας ήθελε να πάμε προς Ν.Δ, η άλλη προς το ΠΑΣΟΚ, ο άλλος “όπου κάτσει”».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αποχώρηση της Κατερίνας Μάρκου και τα όσα έγραψαν στελέχη του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη ότι έφυγε για να μην δώσει τα επόμενα δύο χρόνια 25.000 ευρώ στο κόμμα, ο. Θεοδωράκης εξήγησε ότι «όλοι οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές δίνουν το 20% της μηνιαίας αποζημίωσής τους στο κίνημα. Αυτό είναι περίπου 1.000 ευρώ το μήνα. Είναι η συμφωνία που είχαμε κάνει από την πρώτη μέρα. Όπως και οι εθελοντές δίνουν 5ευρα και 10ευρα. Έτσι καταφέρουμε να ζούμε χωρίς δανεικά. Και σε αυτά τα θέματα εκπτώσεις δεν θα κάνουμε».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού δηλώνει ότι ελπίζει σε εξελίξεις στο Κυπριακό. «Δεν θα πρέπει να δεχθούμε τα τετελεσμένα. Και με θλίβει που μερικοί λένε “τι ψάχνεις τώρα, μετά από 40 χρόνια”. Ψάχνω λύση. Γι’ αυτό στηρίζουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Είναι σημαντικό που και το δεύτερο κόμμα της Κύπρου, το ΑΚΕΛ, στηρίζει την προσπάθεια. Οι εθνικολαϊκιστές, βέβαια, σε Ελλάδα και Κύπρο αντιδρούν. Αλλά αυτήν τη φορά ελπίζω να μην τους περάσει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...